Γερμανία: Πρόσφυγες- ναυαγοσώστες κατά της σεξουαλικής βίας

Γερμανία: Πρόσφυγες- ναυαγοσώστες κατά της σεξουαλικής βίας

Έξαρση των σεξουαλικών επιθέσεων από πρόσφυγες σε γυναίκες και παιδιά στις δημόσιες πισίνες σε Γερμανία και Αυστρία - Δείτε τις πινακίδες που έχουν αναρτηθεί για αποφυγή των σεξουαλικών εγκλημάτων - Διδάσκουν στους πρόσφυγες ότι «μια γυναίκα που φορά μαγιό δεν θέλει σεξ»

Γερμανία: Πρόσφυγες- ναυαγοσώστες κατά της σεξουαλικής βίας
Η Γερμανία έχει δεχθεί μεγάλο αριθμό μεταναστών τα δύο τελευταία χρόνια και «παλεύει» να τους ενσωματώσει με κάθε τρόπο στην γερμανική κοινωνία. Όμως, καθώς οι σεξουαλικές επιθέσεις από πρόσφυγες εναντίον γυναικών και παιδιών στις δημόσιες πισίνες της Γερμανίας και της γειτονικής Αυστρίας, γνωρίζουν αναπάντεχη έξαρση, οι αρχές της χώρας ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν σε ένα νέο μέτρο με την ελπίδα να περιοριστεί το φαινόμενο.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση Γερμανών Επαγγελματιών Κολύμβησης (BDS) ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εκπαιδεύσει τους πρόσφυγες για να εργαστούν ως ναυαγοσώστες στις δημόσιες πισίνες της χώρας.


Κλείσιμο

Στην σχετική ανακοίνωση της η BDS αναφέρει ότι «αυτό είναι ένα μέτρο που θα ωφελήσει όλους» ενώ ο ο επικεφαλής της Ένωσης, Peter Haiyang, δήλωσε: «Έχουμε έλλειψη από εκπαιδευμένους εργαζόμενους. Γι' αυτό θα ήταν αμέλεια να μην χρησιμοποιήσουμε αυτό το ανθρώπινο δυναμικό».

Σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο που διέρρευσε από την αστυνομία του Ντίσελντορφ τον περασμένο μήνα, αποκαλύπτεται η μεγάλη έξαρση των σεξουαλικών επιθέσεων «από μη Γερμανούς άνδρες» στις δημόσιες πισίνες στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας.



Πολλοί δήμοι στη Γερμανία, όπως αυτός του Μονάχου, έχουν αναγκαστεί να αναρτήσουν πινακίδες με γραφήματα σε διαφορετικές γλώσσες στις δημόσιες πισίνες για να κάνουν κατανοητό στους πρόσφυγες ότι οι γυναίκες με μαγιό δεν ζητούν σεξ, αλλά και για να τους διδάξουν να σέβονται τις γυναίκες και τα παιδιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης