Τουρκία: Συνελήφθη και ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν

Τουρκία: Συνελήφθη και ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν

Ο συνταγματάρχης Ερκάν Κιρβάκ κρυβόταν σε ξενοδοχείο της Αττάλειας - Είχε στην κατοχή του πλαστή ταυτότητα 

Τουρκία: Συνελήφθη και ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν
Την ώρα που ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει την επιχείρηση εκκαθάρισης απομακρύνοντας δικαστικούς, αστυνομικούς, συνταγματάρχες, ακόμα και εκπαιδευτικούς από τις θέσεις τους, υπό κράτηση έχει τεθεί και ένας από τους πιο στενούς συμβούλους του.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Daily Sabah κρατείται ο αντισυνταγματάρχης Ερκάν Κιβράκ, ο οποίος βρισκόταν σε ξενοδοχείο της επαρχίας Αττάλεια, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην
απόπειρα πραξικοπήματος.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Κιβράκ κρυβόταν σε ξενοδοχείο και είχε προσκομίσει πλαστή ταυτότητα.

Ο «σουλτάνος» απολύει και 15.200 υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας

Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, όμως, η κυβέρνηση του Ερντογάν έχει ξεκινήσει μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση απομάκρυνσης των γκιουλενικών θυλάκων από τον κρατικό μηχανισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες ο «σουλτάνος» απομακρύνει από την θέση τους 15.200 υπαλλήλους του υπ. Παιδείας. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την Χουριέτ, έχουν απομακρυνθεί ακόμα 7.795 αστυνομικοί από τα καθήκοντά τους όπως επίσης και ο νομάρχης της Σινώπης μαζί με 246 δημοσίους υπαλλήλους. Επίσης από τις τάξεις της Στρατοχωροφυλακής απολύθηκαν 2 στρατηγοί, 9 ταξίαρχοι, 61 συνταγματάρχες, 44 αντισυνταγματάρχες, 55 ταγματάρχες, 93  λοχαγοί. 134 υπολογαχοί, 44 λοχίες και 171 ακόμη υπαξιωματικοί. Επίσης έχουν τεθεί υπό κράτηση 112 στρατηγοί και 61 ναύαρχοι, μεταξύ των οποίων είναι ο διοικητής της Β’ Στρατιάς  Αντέμ Χουντουτί  και ο πρώην αρχηγός της πολεμικής αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ.
 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης