Το Pokemon Go εκτόξευσε κατά 10 δισ. δολάρια την αξία της Nintendo

Το Pokemon Go εκτόξευσε κατά 10 δισ. δολάρια την αξία της Nintendo

Μετά την έξαρση του παιχνιδιού σε όλον τον πλανήτη, αυξήθηκαν κατά 56% τα shares στο διαδίκτυο, μετατρέποντας τον Πίκατσου και την... παρέα του στους ήρωες μίας νέας εικονικής πραγματικότητας

Το Pokemon Go εκτόξευσε κατά 10 δισ. δολάρια την αξία της Nintendo
Η παγκόσμια τρέλα που έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη και ονομάζεται Pokemon Go Craze εκτόξευσε κατά 56% τα «shares»   του παιχνιδιού, ανεβάζοντας κατά 10 δισ. δολάρια την αξία της Nintendo, η οποία διαχειρίζεται τα δικαιώματα του... Πίκατσου και των υπολοίπων Pokemon!

Ξεκίνησε ως καρτούν, εξελίχθηκε σε... τρέλα με πρωταγωνιστή τον Πίκατσου, το μικρό κίτρινο Pokemon που κτυπά με ηλεκτρισμό και πλέον έχει γίνει... παράνοια ως διαδραστικό παιχνίδι, με τη νέα εφαρμογή μέσω του διαδικτύου να εκτινάσσει το ενδιαφέρον του κόσμου και μαζί τις μετοχές της εταιρείας.

Μόλις τη Δευτέρα, τα «shares» για την εφαρμογή της Ιαπωνικής εταιρείας είχαν αυξηθεί κατά 25%. Το «τσουνάμι» που ξεκίνησε μέσω την media προκάλεσε σαρωτικά αποτελέσματα, καθώς σε τρεις ημέρες, το 25% έγινε 56% και πλέον η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη.

Κλείσιμο
Το παιχνίδι μετουσιώνει στην ουσία το καρτούν. Όταν κάποιος επιλεγεί από ένα Pokemon και αναλάβει τη φύλαξή του, πρέπει να φροντίσει για τις ανάγκες του και να το εκπαιδεύσει, προκειμένου να λάβει μέρος σε αγώνες εναντίον άλλων Pokemon, τα οποία πρέπει να νικήσει. Στο καρτούν, οι εκπαιδευτές λαμβάνουν σήμα για διάφορα event ανά τον κόσμο και ταξιδεύουν συνεχώς, εκπαιδεύοντας τα Pokemon τους, τα οποία διατηρούν σε κάτι ειδικές σφαίρες. Οι σφαίρες ανοίγουν με τη σύγκρουσή τους σε κάποιο σκληρό αντικείμενο ή στο έδαφος και ο εκπαιδευτής καθοδηγεί με συγκεκριμένες οδηγίες το Pokemon.

Όλα αυτά, πλέον, είναι δυνατόν να συμβαίνουν μέσα σε ένα περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, προφανώς προάγγελος ενός νέου πεδίου παιχνιδιών ή άλλων εφαρμογών, το οποίο θα κατακλύσει τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης