Βενεζουέλα: Με εντολή Μαδούρο ο στρατός θα μοιράζει τα τρόφιμα

Βενεζουέλα: Με εντολή Μαδούρο ο στρατός θα μοιράζει τα τρόφιμα

Μετά την κρατικοποίηση της πολυεθνικής που παρασκευάζει χαρτί τουαλέτας και βρεφικές πάνες - Τον κατηγορεί η αντιπολίτευση και τον θεωρεί υπεύθυνο για τη βαθιά ύφεση που έχει πέσει η χώρα

Βενεζουέλα: Με εντολή Μαδούρο ο στρατός θα μοιράζει τα τρόφιμα
Μετά την κρατικοποίηση της μονάδας της Kimberly-Clark Corp., που παράγει χαρτί τουαλέτας και πάνες για βρέφη ο στρατός της Βενεζουέλας άρχισε να επιβλέπει τη διανομή τροφίμων σε λιμάνια, αεροδρόμια και επιχειρήσεις ως μέρος του σχεδίου του Προέδρου Nicolas Maduro να ανακουφίσει το λαό από τις μεγάλες ελλείψεις που αντιμετωπίζει σε βασικά αγαθά.

«Εχουμε αναλάβει ορισμένα λιμάνια, αποθήκες, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο υπουργός Aμυνας Blantimir Padrino, ο οποίος είναι υπεύθυνος του προγράμματος.


Κλείσιμο




Η χώρα -η οικονομία της οποίας έχει πληγεί ανεπανόρθωτα  από τη χαμηλή τιμή του πετρελαίου- πάσχει από ελλείψεις σε βασικά αγαθά, όπως τρόφιμα, φάρμακα, χαρτί τουαλέτας και πάνες.



Ο Padrino είπε ότι το πρόγραμμα διανομής είναι «ένα θέμα που αφορά στην ασφάλεια και την άμυνα του έθνους».

Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που καταγγέλλουν αυξημένη στρατιωτικοποίηση και λένε ότι απειλείται η ηρεμία και η ειρήνη.

Δεκάδες μέλη των Εθνικών Μπολιβαριανών Ενοπλων Δυνάμεων έχουν αναπτυχθεί σε όλη τη χώρα και επιθεωρούν τη διανομή τροφίμων.

Ο Maduro στην τηλεοπτική εμφάνιση που έκανε τη Δευτέρα δήλωσε ότι στόχος του προγράμματος είναι να βάλει τέλος στις διεφθαρμένες πρακτικές και ο στρατός να σταματήσει τους λαθρέμπορους που πωλούν αγαθά στη μαύρη αγορά.
Η ανιτπολίτευση από την πλευρά της κατηγορεί τον Maduro ότι έχει αναθέσει τα πάντα στο στρατό και τον θεωρεί υπεύθυνο για οικονομική κακοδιαχείριση αλλά και τη βαθιά ύφεση που έχει πέσει η χώρα. 
«Θα διασφαλίσουμε ότι αυτό που φτάνει στα λιμάνια θα πάει κατευθείαν στους καταναλωτές και όχι στη μαύρη αγορά», είπε χαρακτηριστικά κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης