Βενεζουέλα: Εγινε κρατική η Kimberly-Clark, για να μην κλείσει

Βενεζουέλα: Εγινε κρατική η Kimberly-Clark, για να μην κλείσει

«Από σήμερα, η εταιρεία Kimberly-Clark ξανανοίγει και ξαναρχίζει την παραγωγή του», ανακοίνωσε ο υπ. Εργασίας Οσβάλντο Βέρα

Βενεζουέλα: Εγινε κρατική η Kimberly-Clark, για να μην κλείσει
H κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο, ανακοίνωσε την εθνικοποίηση του παραρτήματος της αμερικανικής εταιρείας «Kimberly-Clark» στη λατινική χώρα. 

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας χώρας, η κυβέρνηση του Καράκας αναλαμβάνει τον έλεγχο του εργοστασίου ώστε να το κρατήσει σε λειτουργία διατηρώντας τις θέσεις εργασίας. 

Κλείσιμο
Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία, η οποία παράγει είδη προσωπικής υγιεινής, επισημαίνει ότι αναστέλλει τη λειτουργία της στη Βενεζουέλα καθώς, λόγω της κρίσης δεν μπορούσε να προμηθευτεί πρώτες ύλες.

Την εθνικοποίηση της Κimberly Clark ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Οσβάλντο Βέρα επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στο αίτημα των εργαζομένων. 

«Από σήμερα, η εταιρεία Kimberly-Clark ξανανοίγει και ξαναρχίζει την παραγωγή του», ανακοίνωσε ο Οσβάλντο Βέρα.

Ο υπουργός Εργασίας προειδοποίησε επίσης πως και άλλες εταιρίες θα κλείσουν λόγω της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Βενεζουέλα βιώνει μια σοβαρή οικονομική κρίση μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου.

Σχεδόν το 80% των βασικών αγαθών δεν καλύπτονται, σύμφωνα με ιδιωτικούς οργανισμούς.

Η χώρα βιώνει επίσης μια βαθιά πολιτική κρίση. Η πλειοψηφία της αντιπολίτευσης στο κοινοβούλιο μετά τις τελευταίες εκλογές, ζητά επίμονα τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος προκειμένου να μπει στο περιθώριο ο πρόεδρος Μαδούρο.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία Kimberly-Clark, που λειτουργούσε στη Βενεζουέλα πάνω από 20 χρόνια, αναφέρει ότι, οι τρέχουσες συνθήκες κατέστησαν «αδύνατη» την λειτουργία του εργοστασίου της στην πόλη Maracay.

Η εταιρεία, η οποία κατασκευάζει μεταξύ άλλων χαρτί τουαλέτας και πάνες, πρόσθεσε ότι «αν οι συνθήκες αλλάξουν, θα μελετήσει τη "βιωσιμότητα" της επανάληψης των δραστηριοτήτων της στη Βενεζουέλα». 

Το εργοστάσιο εδρεύει στην πόλη Maracay, που βρίσκεται εκατό χιλιόμετρα δυτικά του Καράκας. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης