Βίντεο: «Βράζουν» οι Αφροαμερικανοί για τις δύο δολοφονίες από αστυνομικούς σε 48 ώρες

Βίντεο: «Βράζουν» οι Αφροαμερικανοί για τις δύο δολοφονίες από αστυνομικούς σε 48 ώρες

Στη Μινεσότα, μάλιστα, αστυνομικοί φυγάδευσαν τον κυβερνήτη για το φόβο επεισοδίων

Βίντεο: «Βράζουν» οι Αφροαμερικανοί για τις δύο δολοφονίες από αστυνομικούς σε 48 ώρες
Δύο νεκροί Αφροαμερικανοί από αστυνομικά πυρά σε 48 ώρες στις ΗΠΑ.... 

Η οργή των Αμερικανών ξεχειλίζει με αφορμή τα δύο περιστατικά ρατσιστικής βίας και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας να επεκτείνονται στις ΗΠΑ για την εν ψυχρώ δολοφονία των δύο ανδρών από το όργανο της τάξης.   

Κλείσιμο
«Oι ζωές των Αφροαμερικανών μετράνε», «Σταματήστε την αστυνομική βία» γράφουν τα πλακάτ που κρατούν εξαγριωμένοι Αμερικανοί διαδηλωτές που έχουν ξεχυθεί τις τελευταίες ώρες στους δρόμους της Μινεσότα και άλλων αμερικανικών πολιτειών. 

Πάνω από 200 Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν χτες το βράδυ στους δρόμους της Μινεσότα ενώ δεκάδες άλλοι είχαν περικυκλώσει το σπίτι του κυβερνήτη της αμερικανικής πολιτείας ζητώντας να υπάρξει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 32χρονου Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε χτες από αστυνομικό. 



Ένας 32χρονος στη Μινεσότα πυροβολήθηκε χτες μέσα στο αυτοκίνητό του, μπροστά στα μάτια της συζύγου και του παιδιού του, κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας. Η σύζυγος κατέγραφε με το κινητό της τμήμα του περιστατικού και το μετέδωσε απευθείας στο Διαδίκτυο. Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό χωρίς να δίνει λεπτομέρειες, λέγοντας πως η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ο αστυνομικός που ενεπλάκη έχει τεθεί σε άδεια. 

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Καστίλ σημειώνεται την ώρα που σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ έχουν επεκταθεί οι συγκεντρώσεις και οι διαμαρτυρίες για το θάνατο του Αφροαμερικανού, Άλτον Στέρλινγκ, από σφαίρες αστυνομικών στο Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα. Μπορεί οι ομοσπονδιακές αρχές να έχουν ξεκινήσει έρευνα, αυτό όμως δεν ηρεμεί τους χιλιάδες Αμερικανούς - από τη Λουιζιάνα μέχρι τη Βαλτιμόρη, το Φέργκιουσον και τη Νέα Υόρκη - σε πόλεις δηλαδή που είχαν ήδη ζήσει τέτοιες διαδηλώσεις μετά από ανάλογα προηγούμενα περιστατικά, να έχουν βγει στους δρόμους για να εκφράσουν την δυσφορία και την οργή τους.  

Το φαβορί των Δημοκρατικών για το χρίσμα, Χίλαρι Κλίντον, έσπευσε να επικρίνει την διάχυτη αίσθηση ατιμωρησίας γύρω από την ρατσιστική αστυνομική βία: «Κάτι δεν πάει καθόλου καλά όταν τόσο πολλοί Αμερικανοί έχουν λόγο να πιστεύουν ότι η χώρα τους δεν τους θεωρεί εξίσου σημαντικούς με άλλους εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους» ανέφερε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης