Σάλος με νέο βίντεο για τη δολοφονία στο Μπάτον Ρουζ: Το θύμα δεν έβγαλε όπλο!

Σάλος με νέο βίντεο για τη δολοφονία στο Μπάτον Ρουζ: Το θύμα δεν έβγαλε όπλο!

Σκληρές εικόνες - Οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο άτυχος άνδρας είχε κάνει κίνηση να τραβήξει όπλο, όμως νέο βίντεο δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ

Σάλος με νέο βίντεο για τη δολοφονία στο Μπάτον Ρουζ: Το θύμα δεν έβγαλε όπλο!
Νέο βίντεο προκαλεί ακόμα μεγαλύτερο σάλο, σχετικά με τη δολοφονία του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ, από αστυνομικούς, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι πήγε να τραβήξει όπλο.

Στα πλάνα του νέου βίντεο φαίνεται ο άτυχος άνδρας να είναι «καπακωμένος» από τους δύο αστυνομικούς, χωρίς να μπορεί να κουνηθεί, την ώρα που αυτοί τον πυροβολούν εν ψυχρώ, χωρίς αυτός να κάνει κάποια κίνηση για να τραβήξει όπλο.

Κλείσιμο
Στο πρώτο βίντεο που είχε δημοσιευτεί, φαινόταν ξεκάθαρα το όλο σκηνικό, όμως δεν διακρινόταν καλά το τι συνέβαινε με τα χέρια του άτυχου Στέρλινγκ. Το δεύτερο βίντεο έρχεται να ξεκαθαρίσει κάπως τα πράγματα

Δύο αστυνομικοί στο Μπατόν Ρουζ πήγαν έξω από κατάστημα της πόλης, μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα που έγινε στις 12.35 π.μ. (τοπική ώρα), σύμφωνα με τον οποίο ένας άντρας με κόκκινη μπλούζα που πουλούσε CDs έξω από το κατάστημα τον απείλησε με όπλο. 

Όταν έφθασαν στο σημείο οι δύο αστυνομικοί είχαν μια έντονη συζήτηση με τον 37χρονο άντρα και ο ένας από αυτούς έβγαλε το όπλο του και τον πυροβόλησε.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του Abdul Muflahi στο τηλεοπτικό δίκτυο WAFB-TV όταν το θύμα προσπάθησε να απωθήσει τον αστυνομικό που του επιτέθηκε, ο συνάδελφός του πυροβόλησε τον 37χρονο τέσσερις με έξι φορές.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι το θύμα δεν χρησιμοποίησε όπλο, αλλά όταν έπεσε νεκρός οι αστυνομικοί βρήκαν ένα όπλο στην τσέπη του.

Το δεύτερο βίντεο τραβήχτηκε από καταστηματάρχη της περιοχής, ο οποίος το παρέδωσε στα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, προς ξεκαθάριση των γεγονότων.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης