Ο Ομπάμα στηρίζει την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό

Ο Ομπάμα στηρίζει την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό

Στο Ανόβερο βρίσκεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα με την ευκαιρία των εγκαινίων της μεγαλύτερης βιομηχανικής έκθεσης στον κόσμο

Ο Ομπάμα στηρίζει την πολιτική Μέρκελ στο προσφυγικό
Στο Ανόβερο βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, όπου συναντάται με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ προκειμένου να προωθήσουν τις σχέσεις ελεύθερου εμπορίου TTIP ανάμεσα στις ΕΕ και ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Προσφυγικό

Ο Αμερικανός πρόεδρος, στην κοινή συνέντευξη Τύπου, δεν παρέλειψε να απονείμει τα εύσημα στη Γερμανίδα καγκελάριο για το χειρισμό της προσφυγικής κρίσης, καθώς, όπως σημείωσε η καγκελάριος "βρίσκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας".
"Είναι δύσκολο σε αυτόν τον κόσμο να σηκώνεις τείχη", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Συρία

Όσον αφορά την εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία του, τονίζοντας ότι η πολιτική οδός είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να δώσει λύση, που "οδηγεί τη Συρία σε μια κυβέρνηση που θα αντιπροσωπεύει όλους τους Σύριους".

Βόρεια Κορέα

Απαντώντας στην πρόταση του Βορειοκορεάτη ΥΠΕΞ, ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε ότι "δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τη Βόρεια Κορέα, και αν θέλει να τη σεβαστούν θα πρέπει να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για να μειωθούν οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο".

TTIP

Ιδιαίτερη σημασία απέδωσε στην προώθηση της συμφωνίας ΕΕ-ΗΠΑ (TTIP), καθώς έτσι θα μπορούσε η κάθε οικονομία να ενισχυθεί με 100 δισ. δολάρια.

"Αναμφισβήτητα το ελεύθερο εμπόριο έχει βοηθήσει την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και έχει εξασφαλίσει σημαντικά οφέλη στις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης