Ο Μαδούρο τώρα αλλάζει και την ώρα στην Βενεζουέλα

Ο Μαδούρο τώρα αλλάζει και την ώρα στην Βενεζουέλα

Σε μία προσπάθεια να αποφύγει την ενεργειακή κρίση - Ακολουθεί το παράδειγμα του Τσάβες που είχε γυρίσει τους δείκτες μισή ώρα πίσω

Ο Μαδούρο τώρα αλλάζει και την ώρα στην Βενεζουέλα
Προ ημερών, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, είχε καλέσει τους πολίτες να μην εργάζονται τις Παρασκευές, τους είχε ζητήσει να μην κάνουν χρήση κλιματιστικών, αλλά και να μην χρησιμοποιούν πιστολάκια μαλλιών για να αποφευχθούν τα μπλακ άουτ.

Τώρα, ο Μαδούρο ανακοινώνει ένα νέο μέτρο για την μείωση της σπατάλης του ηλεκτρικού ρεύματος, ακολουθώντας το παράδειγμα του προκατόχου του, Ούγκο Τσάβες.

Ήταν το 2007 όταν ο Τσάβες είχε ορίσει μία ιδιότυπη ζώνη ώρας στη Βενεζουέλα, μετακινώντας τους δείκτες του ρολογιού μισή ώρα πίσω, ώστε να ξημερώνει την ώρα που ξυπνούν οι περισσότεροι πολίτες.

Κλείσιμο
Μία ανάλογη… μεταρρύθμιση πρόκειται να ακολουθήσει και ο διάδοχός του, ο οποίος από την 1η Μαΐου θα τροποποιήσει την ζώνη ώρας ώστε να ενισχύσει στην εξοικονόμηση ενέργειας.

«
Πρόκειται να αλλάξω τη ζώνη ώρας στην Βενεζουέλα από την 1η Μαΐου ώστε να βοηθήσω να εξοικονομηθεί ηλεκτρική ενέργεια. Θα εξηγήσω αυτό το μέτρο τις ερχόμενες ημέρες, αλλά αποτελεί μέρος ενός κοινού στόχου: να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση», εξήγησε ο Μαδούρο, χωρίς να διευκρινίζει αν οι δείκτες του ρολογιού θα μετακινηθούν μπροστά ή πίσω.
 
Η απειλή παρατεταμένων μπλακ-άουτ στο Καράκας οξύνεται εξαιτίας και της ξηρασίας που σημειώνεται στη χώρα, λόγω της οποίας το επίπεδο του νερού στα υδροηλεκτρικά εργοστάσια έχουν φτάσει στο όριο συναγερμού.

Για αυτό το λόγο, λοιπόν, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση είναι συχνές, με την αντιπολίτευση να καταδικάζει τις ευφάνταστες λύσεις Μαδούρο για εργάσιμη εβδομάδα μόλις τεσσάρων ημερών, κάνοντας λόγο για επικίνδυνες κινήσεις.

Όλα αυτά, έρχονται να προστεθούν στις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Βενεζουέλας, οι οποίοι αναγκάζονται να σχηματίζουν ουρές για να αγοράσουν βασικά προϊόντα, τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει βαθιά ύφεση.  


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης