Η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές σφαγίασαν τους 175 από τους 300 εργάτες που απήγαγαν από εργοστάσιο τσιμέντου την Δευτέρα. Οι κάτοικοι στην πόλη Dumeir, βορειοανατολικά της Δαμασκού, κατήγγειλαν ότι την Δευτέρα εξαφανίστηκαν τουλάχιστον 250 άνθρωποι που εργαζόντουσαν στο εργοστάσιο τσιμέντου Al Badia, λίγο έξω από την πόλη.
Πηγή από το εργοστάσιο ανέφερε στο κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας SANA ότι δεν υπήρξε καμία επιτυχία στην προσπάθεια των εργοδοτών να έρθουν σε επαφή με τους απαχθέντες ενώ η διεύθυνση της εταιρείας είχε ενημερώσει το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας για την απαγωγή των εργαζομένων και για την αδυναμία να επικοινωνήσει μαζί τους.
Κλείσιμο
Κάτοικος της πόλης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Δεν έχουμε κατορθώσει να επικοινωνήσουμε με μέλη της οικογένειάς μας από το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο εργοστάσιο, δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκονται».
Η απαγωγή συνέβη σε μία περίοδο που μαίνονται μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και μαχητών της συριακής αντιπολίτευσης στην βόρεια Συρία, οι οποίοι έχουν κατορθώσει να καταλάβουν προπύργια του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή, μεταξύ των οποίων και την πόλη al-Rai στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός STEM 2026 , με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE TELEKOM για 12η συνεχή χρονιά, ανέδειξε πώς η νέα γενιά αξιοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να δώσει λύσεις με κοινωνικό αποτύπωμα.
ΔΕΗ Tour of Hellas 2026: Εντυπωσιακή αγωνιστική διαδρομή μέσα από 863,8 χιλιόμετρα και 5 περιφέρειες της χώρας - Δράσεις για το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του για μικρούς και μεγάλους με το ΔΕΗ Power Up The Race
Η φαρμακευτική καινοτομία δεν αποτελεί επιλογή πολιτικής, αποτελεί δικαίωμα των ασθενών και βασική προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα κάθε σύγχρονου συστήματος υγείας. Και σήμερα, στην Ελλάδα, αυτό το δικαίωμα δοκιμάζεται στην πράξη.