Το Μπάκιγχαμ καταγγέλλει την «Sun» για το πρωτοσέλιδο ότι η Ελισάβετ θέλει Brexit

Το Μπάκιγχαμ καταγγέλλει την «Sun» για το πρωτοσέλιδο ότι η Ελισάβετ θέλει Brexit

Αφού αρχικώς διέψευσε την είδηση της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας, το παλάτι επανήλθε ζητώντας «αποκατάσταση» από την εφημερίδα - Διαβάστε τι απαιτεί το Μπάκιγχαμ από την Sun - «Πόλεμο» προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sun ότι η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ

Το Μπάκιγχαμ καταγγέλλει την «Sun» για το πρωτοσέλιδο ότι η Ελισάβετ θέλει Brexit
Ισχυροί φαίνεται ότι ήταν οι τριγμοί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από την αποκάλυψη της εφημερίδας Sun στο φύλλο της Τετάρτης και μάλιστα στην πρώτη σελίδα, ότι η βασίλισσα Ελισάβετ είναι φανατική υπέρμαχος του Brexit.

Το επίμαχο πρωτοσέλιδο επικαλείται αξιόπιστη «υψηλά ιστάμενη ανώνυμη πηγή» και υποστηρίζει ότι το 2011 σε γεύμα που παράθεσε η μονάρχης στο κάστρο του Ουίνσδορ στον τότε αναπληρωτή πρωθυπουργό Νικ Κλεγκ και σε μέλη του υπουργικού συμβουλίου, είχε μια έντονη αντιπαράθεση με τον πρώην αρχηγό των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών, ο οποίος υποστηρίζει σθεναρά την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την πηγή της εφημερίδας η βασίλισσα υποστήριξε με πάθος το Brexit, όχι μόνο στο κάστρο του Ουίνσδορ αλλά και σε δεξίωση για μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Τα ανάκτορα διέψευσαν με σχετική ανακοίνωση το δημοσίευμα και ο εκπρόσωπος του παλατιού τόνισε ότι η 89χρονη βασίλισσα Ελισάβετ στα 63 χρόνια της θητείας της παραμένει «πολιτικά ουδέτερη». Ο Νικ Κλεγκ επικαλέστηκε την αδυναμία της μνήμης του και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν θυμάται τίποτα επειδή δεν διαθέτει φωτογραφική μνήμη.

Πριν μερικές ώρες το παλάτι επανήλθε για το ίδιο θέμα και εξέδωσε δεύτερη ανακοίνωση στην οποία επιβεβαιώνει ότι κατέθεσε γραπτή καταγγελία στον Ανεξάρτητο Οργανισμό για τον Τύπο στην Βρετανία (Independent Press Standards Organisation) σύμφωνα με την οποία απαιτεί από την εφημερίδα Sun να αποκαταστήσει την αλήθεια στην πρώτη σελίδα της. Η σχετική ανακοίνωση του παλατιού επικαλείται την ρήτρα του Κώδικα Ορθής Πρακτικής Συντακτών, για να μην δημοσιεύονται ανακριβείς, παραπλανητικές και διαστρεβλωμένες ειδήσεις.

Το Μπάκιγχαμ με την δεύτερη ανακοίνωση ζητά η εφημερίδα να δημοσιεύσει την είδηση στην πρώτη σελίδα με την απαραίτητη διόρθωση και κάνει λόγο «για πιθανό πρόστιμο» αν ο IPSO το κρίνει σκόπιμο. Ο Νικ Κλεγκ με ανάρτηση στο Twitter χαρακτήρισε το δημοσίευμα της εφημερίδας «ανοησίες».
Κλείσιμο

Το περίφημο δημοψήφισμα για Brexit θα διεξαχθεί στις 23 Ιουνίου αλλά ήδη φαίνεται να έχει διχάσει την Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης