Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει με πάθος το Brexit

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει με πάθος το Brexit

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας «στριμώχνει στην γωνία» την «ουδέτερη» βασίλισσα της Αγγλίας - Τι υποστήριξε για το δημοψήφισμα του Ιουνίου, όταν οι Βρετανοί πολίτες θα κληθούν να αποφασίσουν για την παραμονή τους ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ υποστηρίζει με πάθος το Brexit
Σε δύσκολη θέση βρίσκεται η 89χρονη βασίλισσα Ελισάβετ, μετά την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας Sun, ότι σε γεύμα με τον πρώην ηγέτη των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Νικ Κλεγκ, εξέφρασε την θετική στάση της για το Brexit.

Σύμφωνα με το εκτενές αποκαλυπτικό δημοσίευμα, η «ουδέτερη» βασίλισσα σε γεύμα που είχε παραθέσει στο κάστρο του Ουίνσδορ
 στον Κλεγκ, όταν εκείνος ήταν αναπληρωτής πρωθυπουργός, είχε μαζί του έντονη αντιπαράθεση, καθώς ο πρώην ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών είναι ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής της χώρας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


                                         Η Ελισάβετ με τον Νικ Κλεγκ
Κλείσιμο



Στην συζήτηση για το δημοψήφισμα του Ιουνίου, στο οποίο οι Βρετανοί πολίτες καλούνται να ψηφίσουν αν επιθυμούν το Brexit ή όχι, η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε πως άποψή της είναι ότι: «Η Ευρώπη οδεύει προς λάθος κατεύθυνση». Την αποκάλυψη στην εφημερίδα έκανε «ιδιαίτερα αξιόπιστη πηγή», η οποία περιέγραψε ότι στο γεύμα, που είχαν παρακαθίσει και μέλη του υπουργικού συμβουλίου, προς στιγμήν επικράτησε απόλυτη σιωπή, καθώς όλοι είχαν μείνει άναυδοι με την πολιτική τοποθέτηση της βασίλισσας.

Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως δεν είναι η πρώτη φορά που η μονάρχης μιλά ξεκάθαρα και παίρνει θέση υπέρ του Brexit. Σε δεξίωση που παρέθεσε η βασίλισσα σε βουλευτές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, όταν ένας από τους καλεσμένους ρώτησε την άποψή της για τις Βρυξέλλες, εκείνη με θυμό γύρισε και του απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω την Ευρώπη». Την σχετική αποκάλυψη έκανε στην εφημερίδα μέλος του Κοινοβουλίου και δήλωσε ότι η Ελισάβετ μίλησε με πάθος και έντονο συναίσθημα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εκπρόσωπος από το παλάτι του Μπάκιγχαμ έσπευσε να δηλώσει ότι η βασίλισσα επί 63 χρόνια παραμένει πολιτικά ουδέτερη. «Η βασίλισσα παραμένει πολιτικά ουδέτερη, όπως κάνει εδώ και 63 χρόνια. Δεν σχολιάζουμε ποτέ αναληθείς ισχυρισμούς ανώνυμων πηγών», ανέφερε ο εκπρόσωπος του παλατιού.

Όσο για τον Νικ Κλεγκ, μετά το επίμαχο δημοσίευμα, επικαλέστηκε την «αδύνατη» μνήμη του και ανέφερε ότι δεν θυμάται τίποτα, επειδή δεν έχει φωτογραφική μνήμη, υποστήριξε όμως ότι θεωρεί δυσάρεστο να αποκαλύπτονται συνομιλίες με την βασίλισσα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης