ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές χάνουν τη μάχη στο Ιράκ και τη Συρία

ΗΠΑ: Οι τζιχαντιστές χάνουν τη μάχη στο Ιράκ και τη Συρία

Το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας πρέπει να στραφεί στη σταθεροποίηση των πόλεων που έχουν ανακαταληφθεί, δήλωσε, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών, Μπρετ Μαγκάρκ 

Το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη από τις δυνάμεις που έχουν συνασπιστεί εναντίον του στη Συρία και το Ιράκ, ενώ το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας πρέπει να στραφεί στη σταθεροποίηση των πόλεων που έχουν ανακαταληφθεί, δήλωσε σήμερα, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ, στη διεθνή συμμαχία κατά των τζιχαντιστών.

Ο Μπρετ Μαγκάρκ στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου στη Βαγδάτη, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την τελική ήττα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και για τον ακριβή χρόνο ανακατάληψης των πόλεων της Μοσούλης στο Ιράκ και της Ράκκας στη Συρία, στις οποίες τον έλεγχο διατηρούν οι τζιχαντιστές.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε στη Βαγδάτη με αξιωματούχους της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, Χαϊντέρ αλ Αμπαντί, ο οποίος είχε δηλώσει το Δεκέμβριο, ότι το 2016, θα είναι η χρονιά της "τελικής νίκης,” κατά του Ισλαμικού Κράτους, στο Ιράκ.

"Το Ισλαμικό Κράτος δέχεται τώρα πίεση ταυτόχρονα από όλες τις πλευρές και αυτό θα συνεχιστεί..., και θα επιταχυνθεί,” δήλωσε ο Μαγκάρκ στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.
"Το Daesh χάνει. Όσο αυτοί χάνουν, εμείς δίνουμε έμφαση στη σταθερότητα,” πρόσθεσε αναφερόμενος στα σχέδια για την αποκατάσταση και την αστυνόμευση πόλεων, που έχουν ανακαταληφθεί από τους τζιχαντιστές.

Το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται υπό την πίεση τόσο χερσαίων επιθέσεων όσο και αεροπορικών επιδρομών, από τις διάφορες χώρες, ενώ εξακολουθεί να ελέγχει μεγάλα τμήματα εδαφών στο Ιράκ και τη Συρία.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

juancarloscorina

Η Γερμανίδα αριστοκράτισσα υποστηρίζει πως ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας αγόρασε στο όνομά της ακίνητα σε Μονακό και Μαρόκο για να αποφύγει ο ίδιος να πληρώσει υψηλούς φόρους - Να ερευνηθούν οι δραστηριότητες του Χουάν Κάρλος ζήτησαν οι Ποδέμος

19800157

Η γαλλική εφημερίδα ανέφερε ότι ο Τραμπ εμφανίστηκε έτοιμος να θυσιάσει μέρος των θεσμών της χώρας του για να αρέσει στον Ρώσο πρόεδρο, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική την συνέντευξη Τύπου