Γερμανία: Χωριστά οι άνδρες από τις γυναίκες στην πισίνα μετά το κρούσμα σεξουαλικής βίας από Αφγανούς

Γερμανία: Χωριστά οι άνδρες από τις γυναίκες στην πισίνα μετά το κρούσμα σεξουαλικής βίας από Αφγανούς

Η διεύθυνση του πάρκου εγκατέστησε περισσότερες κάμερες και προσέλαβε άνδρες ασφαλείας

Γερμανία: Χωριστά οι άνδρες από τις γυναίκες στην πισίνα μετά το κρούσμα σεξουαλικής βίας από Αφγανούς
Λίγες ημέρες αφότου δύο νεαροί Αφγανοί, οι οποίοι είχαν αιτηθεί άσυλο από τη Γερμανία, παρενόχλησαν και επιχείρησαν να βιάσουν δύο κορίτσια σε δημόσια πισίνα, η διεύθυνση του χώρου αποφάσισε να δέχεται χωριστά τους άνδρες από τις γυναίκες στις εγκαταστάσεις του.

Υπενθυμίζεται πως τα κορίτσια ηλικίας 14 και 18 ετών την ώρα που κολυμπούσαν στην πισίνα του πάρκου Αρίμπα της πόλης Νόρντερστεντ, ένας 14χρονος και ένας 34χρονος τα περίμεναν στην τσουλήθρα της πισίνας όπου τους επιτέθηκαν σεξουαλικά.

Οι δύο Αφγανοί συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σεξουαλική επίθεση που είναι τόσο σοβαρή που μπορεί να δικαιολογήσει κατηγορίες βιασμού, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.

Κλείσιμο
Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί το περασμένο καλοκαίρι στο ίδιο πάρκο όταν τέσσερα κορίτσια ηλικίας από 15 έως 17 ετών, έπεσαν θύματα παρενόχλησης από ομάδα επτά νεαρών που αιτούνταν άσυλο.

Τα επτά αγόρια «εγκλώβισαν» τα κορίτσια χρησιμοποιώντας σωσίβια και άρχισαν να τις πιάνουν στο στήθος και ανάμεσα στα πόδια.

Τότε ο διευθυντής του Αρίμπα, ο Ρουντ Σουάεν, είχε δηλώσει ότι λυπάται που συνέβη ένα τέτοιο περιστατικό με τη δέσμευση ότι θα κάνει τα πάντα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών.

«Θα κάνω τα πάντα για να διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί στο μέλλον», είχε υποστηρίξει τότε.

Ωστόσο, μάλλον, δεν κατέβαλε αρκετά μέτρα για να αποτρέψει ανάλογα περιστατικά, αν και δεν απαγόρευσε την είσοδο σε μετανάστες, όπως σε άλλες περιπτώσεις.

Προς το παρόν, η διεύθυνση αποφάσισε να δέχεται χωριστά τις γυναίκες από τους άνδρες στις τσουλήθρες της πισίνας, ενώ έχουν εγκατασταθεί επιπλέον κάμερες ασφαλείας στο χώρο.
 
Την ίδια ώρα, προχώρησε και στην πρόσληψη ανδρών ασφαλείας, οι οποίοι θα είναι ντυμένοι με μαγιό όπως οι υπόλοιποι επισκέπτες για να μην γίνονται αντιληπτοί από τους επίδοξους βιαστές.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης