Τέσσερα χρόνια φυλακή στους Σύρους διακινητές που «έπνιξαν» τον Αϊλαν

Τέσσερα χρόνια φυλακή στους Σύρους διακινητές που «έπνιξαν» τον Αϊλαν

Το άψυχο κορμάκι του μικρού Σύρου πρόσφυγα Αϊλάν να κείτεται μπρούμυτα σε παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση

Τέσσερα χρόνια φυλακή στους Σύρους διακινητές που «έπνιξαν» τον Αϊλαν
Δικαστήριο στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας καταδίκασε σήμερα σε τέσσερα χρόνια και δύο μήνες φυλακή τους δύο Σύρους διακινητές που ευθύνονται για τον θάνατο πέντε ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ο τρίχρονος Αϊλάν από την Συρία. Η φωτογραφία με το άψυχο κορμάκι του που βρέθηκε σε παραλία της Αλικαρνασσού τον περασμένο Σεπτέμβριο προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε ολόκληρο τον πλανήτη και άφησε να φανεί το μέγεθος της προσφυγικής κρίσης με τραγικό τρόπο.

Ο αδελφός του μικρού αγοριού, ο Γκαλίπ και η μητέρα του Ριχάν ήταν επίσης ανάμεσα στους πέντε ανθρώπους που πνίγηκαν, όταν το σκάφος που τους μετέφερε αναποδογύρισε στο μοιραίο ταξίδι από την Αλικαρνασσό στο νησί της Κω. Οι τουρκικές αρχές ανέφεραν ότι το όνομα του νεκρού αγοριού ήταν Αϊλάν ενώ η θεία του παιδιού δήλωσε ότι η οικογένεια προτιμά το παιδί να αναφέρεται ως Άλαν.

Συνήθως οι δίκες στην Τουρκία διαρκούν πολλούς μήνες ή χρόνια για να εκδώσουν οριστική απόφαση, αλλά η συγκεκριμένη δίκη εξέδωσε ετυμηγορία μόλις ένα μήνα μετά την έναρξή της, προφανώς σε μια προσπάθεια
η χώρα 
Κλείσιμο
να δείξει ότι επιθυμεί την πάταξη των διακινητών.

Οι κατηγορούμενοι Σύροι υπήκοοι Muwafaka Alabash και Asem Alfrhad, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη για τον πνιγμό των πέντε ατόμων και έδειξαν ως υπεύθυνο τον πατέρα του αγοριού, Abdullah Kurdi, με τον ισχυρισμό ότι αυτός οργάνωσε το μοιραίο ταξίδι.

Παρόλο που ο εισαγγελέας είχε ζητήσει ποινή φυλάκισης 35 χρόνια για τον κάθε διακινητή το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο Σύρους για «λαθραία διακίνηση ανθρώπων», αλλά τους απάλλαξε από την κατηγορία για «πρόκληση θανάτου από εσκεμμένη αμέλεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης