Καναδάς: Κλείνει τα τυπογραφεία της η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας

Καναδάς: Κλείνει τα τυπογραφεία της η μεγαλύτερη εφημερίδα της χώρας

Η Toronto Star κλείνει το τυπογραφείο της και απολύει 285 εργαζομένους σε μια προσπάθεια εξοικονόμησης 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε ετήσια βάση

Η Toronto Star, η εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στον Καναδά, θα κλείσει το τυπογραφείο της και θα αναθέσει την εκτύπωσή της σε ιδιωτική εταιρεία από τον προσεχή Ιούλιο, κάτι που σημαίνει ότι θα απολυθούν 285 εργαζόμενοι, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του ομίλου.

Το μέτρο αυτό θα επιτρέψει στην εφημερίδα της οικονομικής πρωτεύουσας του Καναδά να εξοικονομεί 10 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 6,3 εκατ. ευρώ) σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τον όμιλο Torstar. Το τυπογραφείο, το κτίριο και το οικόπεδο στο οποίο βρίσκεται, θα πουληθούν.

Η εφημερίδα θα εκτυπώνεται στο εξής στα τυπογραφεία της Transcontinental που έχει αναλάβει και άλλες μεγάλες εφημερίδες, όπως είναι οι Globe & Mail, Gazette de Montreal, Vancouver Sun και San Francisco Chronicle.

Η Transcontinental διαθέτει τα πιο σύγχρονα τυπογραφεία και «αυτή η απόφαση θα επιτρέψει στους πιστούς αναγνώστες μας και τους συνδρομητές μας να έχουν στα χέρια τους μια εφημερίδα ακόμη καλύτερης ποιότητας όσον αφορά την εκτύπωση», είπε ο διευθυντής της Toronto Star, Τζον Κρούικσανκ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

2764844

Σε έρευνα γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας εντοπίστηκαν δεκάδες περιπτώσεις υπαλλήλων που ανήκουν στο ακροδεξιό κίνημα «Πολίτες του Ράιχ» – Το κίνημα αρνείται την ύπαρξη της δημοκρατίας την οποία υπηρετούν 

2