Κινδυνεύει με εκτέλεση και ο 21χρονος ανιψιός του δολοφονηθέντα ιμάμη

Κινδυνεύει με εκτέλεση και ο 21χρονος ανιψιός του δολοφονηθέντα ιμάμη

Ο Αλί Μοχάμεντ αλ-Νιμρ συνελήφθη με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις - Τη σορό του ιερωμένου ζητά ο αδελφός του

Κινδυνεύει με εκτέλεση και ο 21χρονος ανιψιός του δολοφονηθέντα ιμάμη
Μετά την εκτέλεση του σιίτη κληρικού Σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ από τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας που πυροδότησε σφοδρές εντάσεις σε διπλωματικό επίπεδο ανάμεσα στο βασίλειο και το Ιράν, έντονο είναι το ενδεχόμενο να εκτελεστεί και ο ανιψιός του ιερωμένου, Αλί Μοχάμεντ αλ-Νιμρ.

Ο μόλις 21 ετών άνδρας συνελήφθη πριν περίπου τέσσερα χρόνια από τις αστυνομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας με την κατηγορία μεταξύ άλλων ότι συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης, ότι υποκίνησε αντιδημοκρατικές διαδηλώσεις χρησιμοποιώντας το κινητό του, ότι λήστεψε ένα φαρμακείο και ότι πραγματοποίησε ρίψη μολότοφ κατά των αστυνομικών αρχών.

Βέβαια, δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν πως η καταδίκη του 21χρονου έχει πολιτική χροιά εξαιτίας της συγγενικής σχέσης του με τον αλ-Νιμρ.

Κλείσιμο
Ο νεαρός καταδικάστηκε σε θάνατο με σταύρωση ένα χρόνο μετά τη σύλληψή του και παρότι δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία της εκτέλεσης της ποινής του, η οικογένειά του ανησυχεί πως η ημέρα αυτή πλησιάζει.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μάλιστα, προγραμματισμένη συνάντηση με τους συγγενείς του αναβλήθηκε, γεγονός που σήμανε «συναγερμό» στην οικογένειά του.

Η μητέρα του σε δηλώσεις της εξέφρασε την αγωνία της πως η εκτέλεση του γιου της βρίσκεται κοντά, προσθέτοντας πως ο θάνατος του νεαρού θα είναι «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας
».

Πριν λίγες ημέρες η ομάδα που έδινε μάχη για την απελευθέρωση του ιμάμη αλ-Νιμρ Free Sheikh Nimr Baqir Al-Nimr μέσω Facebook ανήρτησε μήνυμα γράφοντας: «Σήμερα 20 Δεκεμβρίου είναι τα γενέθλια του Αλί αλ-Νιμρ. Θα τα περάσει στην απομόνωση περιμένοντας τη θανατική ποινή. Θα είναι ο τέταρτος χρόνος υπό κράτηση. Η οικογένειά του, έχει προγραμματίσει σύντομη συνάντηση μαζί του στη φυλακή Αλ-Χαίρ. Τι γλυκόπικρη συνάντηση θα είναι».

Βέβαια ο νεαρός τελικά δεν είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους αγαπημένους του, καθώς η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.


«Δώστε μας τη σορό του ιμάμη», λέει ο αδελφός του Σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ

Την ίδια στιγμή, ο αδελφός Σεΐχη Νιμρ αλ-Νιμρ, Μοχάμεντ αλ-Νιμρ καλεί τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας να του παραδώσουν τη σορό του αγαπημένου του ώστε στη συνέχεια να μεταφερθεί για ταφή στην περιοχή Αουαμίγια στα ανατολικά του βασιλείου, όπου γεννήθηκε ο ιερωμένος. Ο αδελφός του ιμάμη, μάλιστα, κατήγγειλε ότι το άψυχο σώμα του ενταφιάστηκε σε «άγνωστο κοιμητήριο».

Σε μία προσπάθεια να στείλει μήνυμα σε Σαουδική Αραβία και Ιράν, πάντως, καταδίκασε τις επιθέσεις στην πρεσβεία του βασιλείου στην Τεχεράνη.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, λοιπόν, έγραψε: «Εκτιμούμε τα συναισθήματα θρήνου για τον μάρτυρα, αλλά απορρίπτουμε και καταδικάζουμε τις επιθέσεις κατά πρεσβειών και προξενείων στο Ιράν ή αλλού. Εμείς αγαπάμε τη χώρα μας».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης