Πακιστάν: Επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών

Πακιστάν: Επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών

Οι στρατιωτικές αρχές του Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να ολοκληρώσουν με επιτυχία την εκτόξευση του πυραύλου Shaheem-III του πιο εξελιγμένου που έχουν κατασκευάσει ποτέ

Πακιστάν: Επιτυχημένη δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών
Το Πακιστάν συνεχίζει το πρόγραμμα εξέλιξης βαλλιστικών πυραύλων εκτοξεύοντας σήμερα την πιο εξελιγμένη μορφή του πυραύλου Shaheen-III. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Άμυνας της χώρας, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε προς την Αραβική Θάλασσα και κάλυψε τα 2.750 χιλιόμετρα του προβλεπόμενου βεληνεκούς του μέχρι να πέσει στην θάλλασα. 

Η ηγεσία της χώρας, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος Μαμούν Χουσεϊν, συνεχάρη τους επιστήμονες και τους μηχανικούς που συνεβαλλαν στην επιτυχία του προγράμματος.

Ο εν λόγω πύραυλος είναι η τελευταία εξέλιξη της συγκεκριμένης σχεδίασης, μοιάζοντας αρκετά με τον αντίστοιχο πύραυλο της Ινδίας, τον Agni-III. To βεληνεκές του επιτρέπει το χτύπημα στόχου οπουδήποτε μέσα στην Ινδία.

Κλείσιμο
Το Πακιστάν και η Ινδία βρίσκονται σε μία διαρκή αντιπαλότητα με θέμα τους εξοπλισμούς, ενώ η ένταση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών παραμένει τεταμένη με συχνές αψιμαχίες σε διάφορα σημεία των συνόρων.  

Από τον χωρισμό της αποικίας των Άγγλων σε δύο κράτη, το Πακιστάν και η Ινδία έχουν κάνει τέσσερις πολέμους ενώ και οι δύο έχουν πυρηνικό οπλοστάσιο αλλά και τους αντίστοιχους πυραύλους για να το χρησιμοποιήσουν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης