Θερμή υποδοχή για τους πρόσφυγες από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζαστίν Τριντό

Θερμή υποδοχή για τους πρόσφυγες από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζαστίν Τριντό

Ο Καναδάς θα δεχτεί συνολικά 25 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου - «Αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος ως πρόσφυγες και θα βγουν από το αεροδρόμιο ως μόνιμοι κάτοικοι Καναδά» δήλωσε ο Τρινό

Θερμή υποδοχή για τους πρόσφυγες από τον Καναδό πρωθυπουργό Τζαστίν Τριντό
Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στους πρώτους Σύρους πρόσφυγες που έφτασαν στην πατρίδα του ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζαστίν Τριντό. Ο ίδιος βρέθηκε στο αεροδρόμιο του Τορόντο για να τους καλωσορίσει ακολουθώντας τη συνταγή της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ. Χαμογελώντας, ο Τριντό έσπευσε να βγάλει  μία «selfie» μαζί τους.

Ο Καναδάς θα δεχτεί συνολικά 25 χιλιάδες Σύρους πρόσφυγες μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου. Χτες, έφτασαν οι πρώτοι 163 με στρατιωτικό αεροσκάφος. 

Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός του Καναδά, συνοδευόμενους από τους υπουργούς Υγείας, Άμυνας, Μετανάστευσης καθώς και από τον δήμαρχο του Τορόντο, έδωσε στις πρώτες δύο οικογένειες δέματα με είδη πρώτης ανάγκης και μπουφάν. 
Νωρίτερα, ο Τριντό είχε ευχαριστήσει το προσωπικό και τους εθελοντές που βοήθησαν στην υποδοχή των 163 προσφύγων. 

«Αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος ως πρόσφυγες και θα βγουν από το αεροδρόμιο ως μόνιμοι κάτοικοι Καναδά, με αριθμό μητρώου κοινωνικής ασφάλισης, κάρτα υγείας και μια ευκαιρία να γίνουν εντελώς Καναδοί. Όλοι θα θυμούνται την ημέρα αυτή», δήλωσε ο Τριντό προτού χαιρετήσει τις μητέρες με τα παιδιά τους.

Κλείσιμο
«Σήμερα είναι μία υπέροχη μέρα, που θα δείξουμε στον κόσμο ότι ανοίγουμε τις καρδιές μας και τους καλωσορίζουμε, αναγνωρίζοντας ότι ξέφυγαν από εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Απόψε που θα βγουν από το αεροπλάνο και από το αεροδρόμιο, γίνονται αμέσως προσωρινοί κάτοικοι του Καναδά, με αριθμό ασφάλισης, με κάρτες υγείας και με την ευκαιρία να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι του Καναδά», υποστήριξε ο δήμαρχος του Καναδά, Τζον Τόρι.

Υπό τη νέα φιλελεύθερη κυβέρνηση, ο Καναδάς είναι η πρώτη βορειοαμερικανική χώρα που ανοίγει τα σύνορα της για τους Σύρους πρόσφυγες. Μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου και λόγω επιμελητειακών δυσκολιών, τελικά 10.000 Σύροι αναμένεται να βρουν άσυλο στον Καναδά πριν από τα τέλη Δεκεμβρίου προερχόμενοι από προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και τον Λίβανο. Αύριο, μια πτήση με σχεδόν 160 Σύρους πρόσφυγες αναμένεται να προσγειωθεί στο Μόντρεαλ, και ο ρυθμός των αφίξεων θα επιταχυνθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, μερικές φορές με δύο αεροσκάφη την ημέρα, προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης