Το 65% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνεί με τον Τραμπ για τους μουσουλμάνους

Το 65% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνεί με τον Τραμπ για τους μουσουλμάνους

Το ποσοστό μετατρέπεται σε ένα εξίσου σημαντικό 37% αναφορικά με όλο τον πληθυσμό των ΗΠΑ

Το 65% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνεί με τον Τραμπ για τους μουσουλμάνους
Κι όμως! To 65% των Ρεπουμπλικάνων συμφωνεί με τις ρατσιστικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για τους μουσουλμάνους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου "Bloomberg".

Παρά το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, ο οποίος ζήτησε την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, τα στελέχη του κόμματός του είναι με το μέρος του. Αλλά και το 37% των Αμερικανών πολιτών (Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών) συντάσσονται με τις απόψεις του, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση.

Όπως αναφέρει το CNN, η συνταγή της επιτυχίας του θα πρέπει να αναζητηθεί στο φόβο και την ανασφάλεια των Αμερικανών. Ο Tραμπ εκμεταλλεύεται τον παλμό της αμερικανικής κοινής γνώμης καθώς οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών φοβούνται ότι η χώρα τους θα δεχτεί τρομοκρατική επίθεση από ισλαμιστές τρομοκράτες. 

Κλείσιμο
Από την πλευρά του, το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων επιμένει στις απόψεις του, παρά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε. Ο ίδιος έσπευσε μάλιστα να ισχυριστεί πως η απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ είναι προς το συμφέρον της ισλαμικής κοινότητας.

Στο μεταξύ, το διαδίκτυο κατακλύστηκε από σαρκαστικά σχόλια για τις δηλώσεις του Τραμπ: «H Βρετανία έχει τόσο πολύ ριζοσπαστικοποιηθεί... Η βασίλισσα Ελισάβετ της Βρετανίας φόρεσε "χιτζάμπ" και το συγκρότημα Duran Duran έγινε Koran Koran»... 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης