Γάλλος και ο τρίτος βομβιστής του Μπατακλάν - Αναγνωρίστηκε από τις αρχές

Γάλλος και ο τρίτος βομβιστής του Μπατακλάν - Αναγνωρίστηκε από τις αρχές

Ο Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στην Συρία το 2013 - Ο αδερφός του κρατείται μετά την επιστροφή του από την εμπόλεμη ζώνη, ενώ όλα δείχνουν πως ο καμικάζι επέστρεψε για να ανατιναχθεί στο θέατρο

Γάλλος και ο τρίτος βομβιστής του Μπατακλάν - Αναγνωρίστηκε από τις αρχές
Αναγνωρίστηκε και ο τρίτος βομβιστής - καμικάζι που συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στο θέατρο Μπατακλάν την νύχτα της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα Le Parisien, πρόκειται για Γάλλο υπήκοο που ζούσε στο Στρασβούργο και είχε ταξιδέψει στη Συρία το 2013. 

Ονομαζόταν Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ και ήταν 23 χρονών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρόκειται για άτομο του περιβάλλοντος του Μουράντ Φάρες, ενός από τους κύριους στρατολογητές τζιχαντιστών στη Γαλλία.

Κλείσιμο


Η εφημερίδα επικαλείται «αξιόπιστες πηγές» που έφτασαν στην ταυτοποίηση του άντρα μετά από ανάλυση όλων των ευρημάτων με εξαιρετικά ανεπτυγμένες τεχνολογικά μεθόδους, καθώς η έκρηξη είχε διαμελίσει το σώμα του.

Ο κατά δύο χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του καμικάζι Καρίμ, είναι κρατούμενος μετά το πέρασμά του από τη Συρία, σύμφωνα με την εφημερίδα. Περιλαμβανόταν σε μία ομάδα δέκα ατόμων που αναχώρησαν από τη συνοικία του Μάιναου του Στρασβούργου το 2013 με προορισμό τη Συρία. Δύο από την ομάδα σκοτώθηκαν στη Συρία, επτά επέστρεψαν την άνοιξη του 2014 και τέθηκαν υπό κράτησιν. Ο τελευταίος της ομάδας ήταν ο Φουέντ Μοχάμεντ-Αγκαντ, που παρέμεινε στη Συρία και επέστρεψε στη Γαλλία για να επιτεθεί στο Bataclan και να σκοτωθεί εκεί.

Οι άλλοι δύο τρομοκράτες που έδρασαν μαζί του στο Μπατακλάν ήταν επίσης Γάλλοι υπήκοοι: Ο 28χρονος  Σαμί Αμιμούρ και ο 29χρονος Ομάρ Ισμαήλ Μουσταφάι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης