Συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου σήμερα στο Βελιγράδι

Συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου σήμερα στο Βελιγράδι

Ανακοινώθηκε επισήμως το πρώτο τετ-α-τετ των δύο πλευρών, μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία

Συνάντηση Λαβρόφ-Τσαβούσογλου σήμερα στο Βελιγράδι
Το πρώτο τετ-α-τετ μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από την Άγκυρα θα έχουν σήμερα οι δύο πλευρές, σε «ουδέτερο» έδαφος.

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και το τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος) στο Βελιγράδι, όπου βρίσκονται για την σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΟΑΣΕ. 

Κλείσιμο
Η Τουρκία έχει επανειλημμένως ζητήσει απευθείας συνομιλίες με την ρωσική πλευρά όλο αυτό το διάστημα, όμως μόλις χθες ο Λαβρόφ δήλωσε πως είναι έτοιμος για μια τέτοια συνάντηση.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ, η κυβέρνηση της Άγκυρας ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα της Γαλλίας να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της κατά τις αεροπορικές της επιδρομές στοχεύοντας θέσεις του Ισλαμικού Κράτους. Την ίδια ώρα, η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν βρίσκεται στην Άγκυρα, όπου θα έχει τεχνικές συνομιλίες με την τουρκική ηγεσία. Γερμανία και Γαλλία έχουν ζητήσει από την Τουρκία να χρησιμοποιήσουν τις βάσεις τους στο πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, την ώρα που η Βρετανία, αμέσως μετά την έγκριση από τη Βουλή των Κοινοτήτων της στρατιωτικής εμπλοκής του Λονδίνου, άρχισε τους βομβαρδισμούς. 

Οι χώρες της Δύσης δείχνουν την δύναμή τους αλλά και την δέσμευσή τους στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους χωρίς όμως να έχουν μία ξεκάθαρη πολιτική, όπως επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Figaro". Μετά τη Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία εντάχθηκαν στον ενιαίο συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών την δημιουργία του οποίου ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, μετά το αιματοκύλισμα στο Παρίσι. 

Στο μεταξύ, οι συριακές δυνάμεις , σύμφωνα με το Reuters, ανακαταλαμβάνουν εδάφη στα βορειοδυτικά της χώρας. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης