Ο Έλληνας ιερέας του Μανχάταν με άφησε έγκυο, λέει η Περουβιανή

Ο Έλληνας ιερέας του Μανχάταν με άφησε έγκυο, λέει η Περουβιανή

Τι αποκαλύπτει η 45χρονη Έθελ Μπουζάλας σε επιστολή που έστειλε σε επίσκοπο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας - Τι συμβαίνει με τα 30.000 δολάρια που έκλεψε από χρηματοκιβώτιο σχολείου

Ο Έλληνας ιερέας του Μανχάταν με άφησε έγκυο, λέει η Περουβιανή
Σε νέες αποκαλύψεις για το ερωτικό σκάνδαλο που έχει προκαλέσει σάλο στους κόλπους της ελληνορθόδοξης εκκλησίας της Αμερικής προχώρησε η 45χρονη Έθελ Μπουζάλας.

Σε γράμμα που έστειλε στον επίσκοπο Αντώνη Παρόπουλο, σύμφωνα με τη New York Post, η Περουβιανή «πέτρα του σκανδάλου» περιγράφει ότι νιώθει «προδομένη και χρησιμοποιημένη» από τον 67χρονο ιερέα Γεώργιο Πασσιά για τον οποίο υποστηρίζει ότι την άφησε έγκυο.

Στο ίδιο γράμμα παραδέχεται, επίσης, ότι αφαίρεσε το ποσό των 30.000 δολαρίων από το χρηματοκιβώτιο του σχολείου του Αγίου Σπυρίδωνα υποστηρίζοντας ότι ήταν χρήματα που είχε δανείσει, χωρίς παραστατικά, ο σύζυγός της για τα βιβλία και την μισθοδοσία στο σχολείο.

Κλείσιμο


«Δεν τολμάω να ρωτήσω αν ο πατέρας Γεώργιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν, αν και φαίνεται να... το έχει κάνει. Γιατί να νοιώθω εγώ αμφιβολίες γι' αυτό;» αναφέρει στο γράμμα αφήνοντας υπονοούμενα ότι η ίδια δεν ήταν η πρώτη ερωμένη του ιερέα.

«Έχω μείνει μόνη μου να σηκώσω το βάρος του σκανδάλου ενώ ο ίδιος κρύβεται. Η  αδερφή μου λέει ότι έχω χρησιμοποιηθεί και θυματοποιηθεί για τα χρήματά μου και ότι πιθανότατα δεν είμαι το πρώτο θύμα του. Νοιώθω τόσο πληγωμένη όσο δεν έχω νοιώσει στο παρελθόν» προσθέτει στο γράμμα αποσπάσματα του οποίου δημοσιεύει η New York Post.

«Ο μεγάλος μου γιος αγαπάει τον ιερά και τώρα πρέπει να του πω την αλήθεια» προσθέτει.

Για το θέμα των χρημάτων πάντως ο επίσκοπος που παρέλαβε το γράμμα της Περουβιανής της έχει ζητήσει να παρουσιάσει τα κατάλληλα έγγραφα που να δικαιολογούν τον ισχυρισμό της, διαφορετικά την προειδοποιεί ότι θα πρέπει να την καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές.

Ο Παρόπουλος δήλωσε στην Post ότι η Μπουζάλας θα παραδώσει τα χρήματα μέσα στην εβδομάδα.

Η παράνομη σχέση είδε το φως της δημοσιότητας εξαιτίας του σκανδάλου που ξέσπασε όταν ο σύζυγος της 45χρονης ανακάλυψε την προδοσία της συζύγου του και έστειλε στην Αρχιεπισκοπή πικάντικο οπτικοακουστικό υλικό με το ζευγάρι σε τρυφερές και...kinky στιγμές.



Σε καρέ του επίμαχου υλικού που δημοσιεύτηκαν τις προηγούμενες ημέρες, το ζευγάρι εμφανίζεται να επιδίδεται σε διάφορες φετιχιστικές σεξουαλικές πράξεις, με την μελαχρινή καλλονή να τρίβει τα πόδια της στο πρόσωπο του εκστασιασμένου ιερέα και να κάνει προσομοίωση σεξ με...τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο που εξασφάλισε και δημοσίευσε αποκλειστικά ο ιστότοπος New York Post, ο πατέρας Γεώργιος εμφανίζεται να παρακολουθεί μέσα από έναν καθρέφτη την Περουβιανή, η οποία φοράει μόνο ένα string, καλσόν και γόβες, να κάθεται πάνω σε ένα κομμάτι κέικ, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη, και να το λιώνει με τα οπίσθιά της, μία φετιχιστική πράξη γνωστή με την ονομασία «cake sitting».



Βίος και πολιτεία ο αμαρτωλός παπάς με το πορνό
του Μανόλη Γαλάνη

Σάλος έχει προκληθεί από την αποκάλυψη της διπλής ζωής του ελληνορθόδοξου ιερέα Γεωργίου Πασσιά στις ΗΠΑ.  Μαγνητοσκοπημένα στιγμιότυπα με περιπτύξεις με την «πνευματική του κόρη» Εθελ είδαν το φως της δημοσιότητας. Μετείχε σε μια φονταμενταλιστική τάση, που είχε θορυβήσει τον Πατριάρχη  Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του

«Η σεξουαλική εξάντληση είναι το καλύτερο μέσο για να φτάσει ο πιστός στην κατάσταση της “θείας αταραξίας”, ώστε να βρεθεί πιο κοντά στον Θεό». 

Αυτό ήταν το δόγμα του Ρώσου καλόγερου της ακολασίας Ρασπούτιν. Ενα δόγμα που ακολούθησε κατά γράμμα ο ομογενής πατήρ Γεώρ­γιος Πασσιάς, ταράζοντας τα νερά της Ορθοδοξίας και τον ύπνο εκατομμυρίων πιστών ανά την υφήλιο... 



Από τη βάφτιση με μπικίνι στο «cake sitting» 

Οι συντάκτες του «Εθνικού Κήρυκα», της Νέας Υόρκης, δεν μπορούσαν να πιστέψουν την είδηση που έφτασε στα χέρια τους: ένα πλέον σεβαστό πρόσωπο της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, στη συνοικία Ουάσινγκτον Χάιτς, πατήρ Γεώργιος Πασσιάς, διατηρεί παράνομη σχέση με την κατά 22 χρόνια νεότερη και «πνευματική εγγονή» του Εθελ Μπουζάλα. Και δεν φτάνει αυτό. Τα πειστήρια της εν λόγω αμαρτωλής σχέσης είναι αδιάσειστα, αποτυπωμένα με τον πιο ωμό τρόπο σε videotapes με πορνό. Λίγα λεπτά μετά τη δημοσίευση, η «New York Post» παίρνει τη σκυτάλη των αποκαλύψεων αναρτώντας στην ηλεκτρονική έκδοσή της το επίμαχο βίντεο, για να ακολουθήσει ορυμαγδός αναδημοσιεύσεων από τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου. Η ιερατική διαδρομή του πρωτοπρεσβύτερου -μέχρι την προ ημερών θέση του σε αργία- Γεωργίου Πασσιά δεν προμήνυε σε τίποτα τον εθισμό του σε πικάντικα παιχνίδια φετιχιστικών φαντασιώσεων, με τη σκηνή όπου εκείνος παρακολουθεί μέσα από έναν καθρέφτη την Περουβιανή ερωμένη του να λιώνει με τα οπίσθιά της ένα κομμάτι κέικ και το «cake sitting» να γίνεται αστραπιαία viral στον παγκόσμιο κυβερνοχώρο.

Δέκα χρόνια παράνομης σχέσης 

Ο πατήρ Γεώργιος λειτουργούσε τα τελευταία 9 χρόνια στον Αγιο Σπυρίδωνα, έναν ναό που βρίσκεται 3 τετράγωνα από τη γέφυρα Τζορτζ Ουάσινγκτον, σε μια περιοχή στην οποία η ελληνική κοινότητα αριθμούσε κατά τη δεκαετία του 1960 περί τα 15.000 μέλη. Η επικράτηση του λατινοαμερικανικού στοιχείου στην εν λόγω περιοχή είχε οδηγήσει μάλιστα τον πρωτοπρεσβύτερο να δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι θα έπρεπε να είχε μάθει ισπανικά, γλώσσα στην οποία τελικώς μυήθηκε από τη Λατίνα προστατευόμενή του, η οποία είναι παντρεμένη με Ελληνα ομογενή, πρόεδρο μεγάλης οικοδομικής εταιρείας. Η γνωριμία του πατέρα Γεώργιου με την εκρηκτική Εθελ μετρά μια δεκαετία, όταν ο ίδιος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν. Τότε ήταν που τέλεσε και το μυστήριο της βάπτισής της, με την Εθελ να μπαίνει στην κολυμπήθρα φορώντας ένα αποκαλυπτικό μπικίνι. Η βάπτισή της ήταν μάλιστα επιθυμία του τότε φίλου της και μετέπειτα συζύγου της, ο οποίος επέμενε να βαπτιστεί χριστιανή ορθόδοξη πριν ενωθούν με τα ιερά δεσμά του γάμου. 



Με τη μετακίνηση του ιερέα στον Αγιο Σπυρίδωνα και τη φημολογία για τον πραγματικό λόγο της μετάθεσής του να δίνει και να παίρνει στους ομογενειακούς κύκλους, συντελείται και η ενσωμάτωση της «πνευματικής κόρης» του στη διοικητική δομή της ενορίας. Στην αρχή, η Λατίνα Εθελ αναλαμβάνει το ταμείο του ναού παίζοντας στα δάχτυλα τη διαχείριση εκατομμυρίων δολαρίων από τον οβολό των πιστών, για να προαχθεί στη συνέχεια -και παρά την έλλειψη τυπικών προσόντων- σε διευθύντρια του ενοριακού σχολείου, μια θέση που της προσδίδει επιπλέον κύρος μεταξύ του ποιμνίου. Οι δυο τους είναι πραγματικά αχώριστοι, μια εικόνα που δεν περνά απαρατήρητη στον στενό ομογενειακό κύκλο, καθώς σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το υποτιθέμενο πνευματικό υπόβαθρο της συνεργασίας τους και την άδολη χριστιανική προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Εκτός της ιερατικής ιδιότητάς του, ο τρίτης γενιάς Ελληνας πατέρας Γεώργιος είναι παντρεμένος με την πρεσβυτέρα Ελένη, με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά (δύο αγόρια και δύο κορίτσια), για τα οποία μάλιστα είναι υπερήφανος επειδή μιλούν άριστα την ελληνική γλώσσα. Μάλιστα, ο ίδιος θεωρεί απαραίτητη τη φοίτηση των ομογενών σε ελληνικά σχολεία, ώστε να μην αποκοπούν από τις ρίζες τους, με την προτροπή «βάλτε λίγη πίεση, δεν βλάπτει» να απευθύνεται ανελλιπώς στους γονείς εκείνους που τα παιδιά τους δεν επιθυμούν να φοιτήσουν σε ελληνικό σχολείο. Από την πλευρά της η Εθελ μεγαλώνει τα τρία δικά της παιδιά με ελληνορθόδοξα πρότυπα για να γίνουν, όπως αρέσκεται να δηλώνει, «100% Ελληνες όταν φτάσει το πλήρωμα του χρόνου».



 Παράλληλα με τον έγγαμο βίο τους, ο ανάρμοστος έρωτάς τους εξελίσσεται βρίσκοντας στέγη σε μοτέλ της γειτονικής πολιτείας του Νιου Τζέρσι, όπου συστήνονται ως ανδρόγυνο προκειμένου να μην κινήσουν την παραμικρή υποψία. Περνούν μαζί ατελείωτες ώρες πάθους βιντεοσκοπώντας τις ερωτικές στιγμές τους και βγάζοντας αισθησιακές selfies, μέχρι τη στιγμή που το ακατάλληλο υλικό της σχέσης τους ταχυδρομείται -κάποιοι υποστηρίζουν από τον ίδιο τον σύζυγο της Περουβιανής- τόσο στην Ελληνόρθοδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, όσο και στον Τύπο. Οπως μάλιστα λέγεται, το οπτικό υλικό με τη φετιχιστική διάσταση του κέικ αποτελεί μέρος μόνο ενός πλούσιου οπτικού ερωτικού χαρτοφυλακίου που διατηρούσαν οι δυο τους, με τον πατέρα Γεώργιο να απαθανατίζεται σε σκηνές που παραπέμπουν ευθέως σε σενάριο φιλόδοξης ροζ παραγωγής.

Μπούρκα στις πιστές! 

Η ερωτική περιπέτεια του μέχρι πρότινος πρωτοπρεσβύτερου του Αγίου Σπυρίδωνα Νέας Υόρκης ενδεχομένως να μην ξεπερνούσε τα στενά όρια της ενορίας του αν ήταν απλώς ένα χαμηλόβαθμο μέλος του κλήρου της Ομογένειας. Ο Γεώργιος Πασσιάς, όμως, υπήρξε σημαίνον πρόσωπο της ιερατικής κοινότητας, διατελώντας πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ως το δεξί χέρι του πρώην Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνα, διαδραματίζοντας, μάλιστα, πρωταγωνιστικό ρόλο στο εκκλησιαστικό συγκρουσιακό παρελθόν εκείνης της περιόδου, καθώς το πρόσωπό του ήταν, μεταξύ άλλων, η αιτία να διαρραγούν οι σχέσεις της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας της Αμερικής με το Φανάρι.
 
Είναι το καλοκαίρι του 1999 όταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, Βαρθολομαίος, δέχεται δεκάδες επιστολές διαμαρτυρίας ομογενών, που εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους γύρω από τη δρομολογούμενη από το Φανάρι αποπομπή του Γεωργίου Πασσιά από τη θέση του. Εχουν προηγηθεί προκηρύξεις σε ναούς των ΗΠΑ, με τις οποίες οι πιστοί καλούνται να στηρίξουν τόσο τον πρωτοσύγκελο όσο και τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο από την ευθεία αμφισβήτηση εκ μέρους του Πατριάρχη που τελικώς τον οδήγησε τον Αύγουστο της χρονιάς εκείνης σε παραίτηση. Ο πατέρας Γεώργιος ανήκει στους επονομαζόμενους «Εφραιμίτες», ένα υπερσυντηρητικό κίνημα στους κόλπους της Εκκλησίας, με επικεφαλής τον μοναχό Εφραίμ, με τη δράση του να έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την Ομογένεια τα τελευταία χρόνια διατηρώντας στενές σχέσεις με τη Ρωσική Σχισματική Εκκλησία της Αμερικής. 



Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως επισκέπτεται το 1997 το μοναστήρι του ηγούμενου Εφραίμ στην Αριζόνα, εκατοντάδες γυναίκες αλλά και μικρά κοριτσάκια τον υποδέχονται φορώντας μαντίλες στο κεφάλι, με το υπερσυντηρητικό αυτό θέαμα να οδηγεί τον κ. Βαρθολομαίο να ζητά από τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής την απομάκρυνση του Γεωργίου Πασσιά από τη θέση του, θεωρώντας ότι παρείχε υποστήριξη σε μια φονταμενταλιστική προσέγγιση του χριστιανισμού, εντελώς ξένη προς την επίσημη θέση της Εκκλησίας.



Και τώρα, μετάνοια και προσευχή 

Οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τα έργα και τις ημέρες του πατέρα Πασσιά τον οδηγούν στο να αναγγείλει μέσω επιστολής του προς το εμβρόντητο ποίμνιό του την άμεση απόσυρσή του από τον μάταιο τούτο κόσμο και την αφοσίωσή του στον μοναχισμό ώστε να συγχωρεθούν οι «πολυπληθείς», όπως τις χαρακτηρίζει, αμαρτίες του. Ετσι, με διάθεση αναχωρητισμού, ενημερώνει τους πιστούς για την επικείμενη εξαφάνισή του από τα εγκόσμια: «Αγαπημένα μου πνευματικά τέκνα εν Χριστώ Ιησού, τω Κυρίω Ημών. Εφτασε ο καιρός για να συνταξιοδοτηθώ από την ενεργό διακονία για λόγους προσωπικούς και υγείας. Τώρα θα αφοσιωθώ στη μετάνοια, την οποία προσπάθησα να κηρύξω και να διαδώσω εκ μέρους του Κυρίου μας. Με την καθοδήγηση του πνευματικού μου πατέρα Γέροντα Εφραίμ θα εξαφανιστώ από αυτόν τον κόσμο για αρκετό καιρό σύμφωνα με το θέλημα του Θεού». 

Με βάση τα γραφόμενα, ο πνευματικός πατέρας του «έχει επιλέξει για μένα, σύμφωνα με το πολυπληθές των αμαρτιών μου και των ανομημάτων μου, πως θα πρέπει να συνταξιοδοτηθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της ολοσχερούς αφοσίωσης στον Κύριό μας», και προσθέτει: «Μη ρωτάτε πού πηγαίνω και πού θα βρίσκομαι, διότι τότε δεν θα είναι δυνατόν να εκπληρώσω τον σκοπό μου».

«Μόνο ο Χριστός υπήρξε αναμάρτητος»

Ο αντίκτυπος του ερωτικού σκανδάλου στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής είναι ιδιαίτερα σοβαρός, καθώς καλείται τώρα να διαχειριστεί μια κατάσταση που με τη βοήθεια της τεχνολογίας έγινε ανεξέλεγκτη.
 
Με ανακοίνωσή της την περασμένη Τετάρτη και εκκινώντας από το αξίωμα ότι «επί της γης μόνο ο Κύριος και Σωτήρ ημών Ιησούς Χριστός υπήρξε αναμάρτητος», η Αρχιεπισκοπή αναφέρει ότι έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες εκκλησιαστικά διαδικασίες, «κατ’ αρχήν θέτοντας αμέσως τον εμπλεκόμενο κληρικό σε αργία από πάσαν ιεροπραξία και δραστηριότητα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης