Ιταλία: Άστεγοι συγκέντρωσαν 60 ευρώ σε δεκάλεπτα και τα έδωσαν σε πρόσφυγες

Ιταλία: Άστεγοι συγκέντρωσαν 60 ευρώ σε δεκάλεπτα και τα έδωσαν σε πρόσφυγες

Τα τοποθέτησαν σε φάκελο και τα άφησαν στην αρχιεπισκοπή - «Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους», δήλωσε συγκινημένος ο αρχιεπίσκοπος

Συγκινεί η κίνηση προσφοράς και αλληλεγγύης μίας ομάδας αστέγων από το Τορίνο, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν 60 ευρώ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa τον φάκελο με το χρηματικό ποσό βρήκε ο αρχιεπίσκοπος της περιοχής, Τσέζαρε Νοσίλια, στην αρχιεπισκοπή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα οι άστεγοι που διατηρούν την ανωνυμία τους συγκέντρωσαν τα 60 ευρώ σε νομίσματα των δέκα λεπτών, του ενός και των δύο ευρώ.

Επιστολή που περιείχε ο φάκελος έγραφε ότι το ποσό προοριζόταν για τους μετανάστες που φτάνουν στην Ιταλία, εξηγώντας ότι «οι άστεγοι κατά καιρούς συγκεντρώνονται κάπου με τηλεόραση και μαθαίνουν από τις ειδήσεις την έκκληση οικογενειών για χρήματα» κι αυτό τους κινητοποίησε να συγκεντρώσουν το ποσό αυτό.

Η επιστολή φέρει την υπογραφή ενός από τους αστέγους, καθώς όπως επισημαίνεται, επιθυμία τους είναι η προσφορά να παραμείνει ανώνυμη.

Ο αρχιεπίσκοπος συγκινημένος από την κίνηση, έκανε γνωστή δημοσίως την προσπάθεια των αστέγων και τους ευχαρίστησε με μία επιστολή, στην οποία έγραφε: «Δείχνετε σε όλους τι σημαίνει να ζεις τη μεγαλύτερη αγάπη, το δώρο του Θεού που μας κάνει όλους αδέλφια».

Σύμφωνα με τον Νοσίλια το ποσό προέκυψε από την ελεημοσύνη των αστέγων, οι οποίοι προτίμησαν να το προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από εκείνους.

«Οι φτωχοί ξέρουν τι σημαίνει ένδεια και για αυτό εκφράζουν την γενναιοδωρία τους βοηθώντας άλλους φτωχούς με αγάπη άνευ όρων. Επιπλέον, βοηθώντας κάποιον να νιώσει καλύτερα, αισθάνονται χρήσιμοι σε αυτή την κοινωνία», έγραψε ο Νοσίλια.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της φιλανθρωπικής οργάνωσης Caritas εξηγεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που άστεγοι συνεισφέρουν οικονομικά σε περιπτώσεις κρίσης.

Άλλωστε, όπως αναφέρει, στον σεισμό της Εμίλια Ρομάνια, μία ομάδα αστέγων είχε συγκεντρώσει λίγα ευρώ προσφέροντάς τα στην οργάνωση για να τα διανείμει σε όσους είχαν ανάγκη.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

μεγαλειο

ψυχης

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

367318d7b4e91f8886245995c460d75a

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα φροντίσει για τον επαναπατρισμό των πελατών της Thomas Cook - Ένοπλοι φρουροί τους εμπόδισαν να αναχωρήσουν για την χώρα τους εξαιτίας των χρεών της εταιρείας στο κατάλυμα

068_FtpTrial-AA_09012019_876081

«Περίπου 1,7 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα που εκταμιεύει η ΕΕ, θα περάσουν πλέον απευθείας στον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης και όχι στις ξένες ΜΚΟ» αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι πλέον οι οργανώσεις του ΟΗΕ θα μείνουν χωρίς πόρους

11