Τζιχάντι Τζον: Ο παρανοϊκός εκτελεστής κρύβεται πανικόβλητος όταν περνούν drones από πάνω του!

Τζιχάντι Τζον: Ο παρανοϊκός εκτελεστής κρύβεται πανικόβλητος όταν περνούν drones από πάνω του!

Δυο άνθρωποι που τον έζησαν για λίγες μέρες από κοντά αποκάλυψαν πως ο Μοχάμεντ Εμουάζι τρέχει να κρυφτεί πίσω από αμάχους, θέλοντας να προστατευτεί από ενδεχόμενη επίθεση

Τζιχάντι Τζον: Ο παρανοϊκός εκτελεστής κρύβεται πανικόβλητος όταν περνούν drones από πάνω του!
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο αρχιεκτελεστής του Ισλαμικού Κράτους, που έχει απεικονιστεί σε δεκάδες βίντεο να σκοτώνει αθώους ομήρους, είναι ο πρωταγωνιστής νέων ισχυρισμών που υποδηλώνουν μια μεγάλη δόση παράνοιας που τον έχει κατακλύσει.

Σύμφωνα με τις φήμες, ο Βρετανός τζιχαντιστής καλύπτεται πίσω από άμαχους πολίτες, τρέφοντας την ελπίδα πως κάτι τέτοιο θα αποτρέψει το να γίνει στόχος για επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Κλείσιμο
Τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς έκαναν δυο άνθρωποι που επισκέφτηκαν τις περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο του ISIS, και αποκάλυψαν πως έγιναν μάρτυρες της απίστευτης συμπεριφοράς του Μοχάμεντ Εμουάζι, καθώς και άλλων τζιχαντιστών που πανικοβάλλονται, κάθε φορά που τα drones του διεθνούς συνασπισμού πετούν πάνω από τα κεφάλια τους.



Πιο συγκεκριμένα, οι δυο άντρες περιέγραψαν τη στιγμή κατά την οποία ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτελούσε πτήση, πάνω από τη Μοσούλη, την ώρα που οι τζιχαντιστές τους ξεναγούσαν στο φρούριο της τρομοκρατικής οργάνωσης. Αμέσως ο Τζιχάντι Τζον και άλλοι ακόλουθοί του έτρεξαν πανικόβλητοι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου το οποίο ήταν γεμάτο ομήρους, προσπαθώντας να αποφύγουν μια υποτιθέμενη επίθεση προς τους ίδιους, χρησιμοποιώντας τους αθώους ως ασπίδες.

Οι ισχυρισμοί έρχονται στο φως, μια μέρα μετά τις αποκαλύψεις πως ο Εμουάζι είναι ο πρώτος στόχος μια κυβερνητικής «λίστας θανάτου», που περιλαμβάνει περίπου μια ντουζίνα ριζοσπαστικών τους οποίους η κυβέρνηση της Βρετανίας θέλει να «εξουδετερώσει» μέσω χτυπημάτων με drones. Νωρίτερα μέσα στη βδομάδα γνωστοποιήθηκε πως τρεις Βρετανοί σκοτώθηκαν από βρετανικές και αμερικανικές εναέριες επιθέσεις.



Αυτά τα γεγονότα χρησιμεύουν μόνο ως οινόπνευμα, στη φωτιά που καίει μέσα στο κεφάλι του Τζιχάντι Τζον.

Σε ένα ταξίδι εννέα ωρών, οι δυο άντρες που διηγούνται τα γεγονότα, περιγράφουν έναν Εμουάζι πανικόβλητο, ο οποίος έδωσε εντολή σε έναν άλλο τζιχαντιστή να έχει πάντα το βλέμμα του στραμμένο στον αέρα για να εντοπίζει drones!

Στο γυρισμό, μάλιστα, τόση ήταν η παράνοιά του που φώναζε: «Υπάρχουν drones στον αέρα» και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί ασταμάτητα προς τον ουρανό.

Τόσος ήταν ο πανικός τους που νόμιζαν ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους ακολουθούσαν καθ' όλη τη διάρκεια του ταξιδιού ενώ σε δυο περιστάσεις κρύφτηκαν στα σπίτια τους στη Μοσούλη, χωρίς να δίνουν λογαριασμό, τι είχαν απογίνει οι δυο προστατευόμενοί τους.

Όπως περιγράφουν οι δυο άντρες που βρέθηκαν προσκεκλημένοι του ISIS ως μέρος μιας δημοσιογραφικής αποστολής, ο Τζιχάντι Τζον δεν εξέφρασε κάποιο συναίσθημα πέραν των στιγμών πανικού του. Μάλιστα έκανε τους φιλοξενούμενούς τους να νιώθουν σαν φυλακισμένοι. «Μας απαγόρευσαν να πάμε στη Ράκα, ενώ για κάποιες ώρες, μας είχαν κλεισμένους σε ένα δωμάτιο».

Όταν τον ρώτησαν αν είναι φυλακισμένοι, η ψυχρότατη απάντηση του Μοχάμεντ Εμουάζι ήταν: «Οι φυλακισμένοι δεν παίρνουν πρωινό»!

Το ακόμα πιο περίεργο ήταν το γεγονός πως ο Τζιχάντι Τζον πήρε τον εξοπλισμό των δυο αντρών, ψάχνοντας για αποδείξεις πως λειτουργούσαν ως κατάσκοποι. Όταν οι δημοσιογράφοι έλαβαν πίσω τον εξοπλισμό τους είχαν διαπιστώσει πως ο αρχιεκτελεστής του ISIS είχε σβήσει αρχεία «χρησιμοποιώντας κωδικοποιήσεις που ούτε οι μυστικές υπηρεσίες δεν μπορεί να κατέχουν».

Αυτά και άλλα στοιχεία, έχουν κάνει τον υπουργό Άμυνας της Βρετανίας να δηλώνει πως δεν έχει τύψεις για τις επιθέσεις που διαπράττει η RAF και σκότωσαν μέχρι τώρα τρεις Βρετανούς τζιχαντιστές, αποκαλύπτοντας παράλληλα τη λίστα με τους πιθανούς στόχους, που σχεδίασε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης