«Ήταν καλός σαν τον Πάπα», λέει η κόρη του μαφιόζου με την κηδεία-υπερπαραγωγή

«Ήταν καλός σαν τον Πάπα», λέει η κόρη του μαφιόζου με την κηδεία-υπερπαραγωγή

«Ο πατέρας μου δεν ήταν μαφιόζος, απλώς του άρεσε η μουσική του “Νονού”», δήλωσε η Βέρα Καζαμόνικα σε τηλεοπτική εκπομπή της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης

«Ήταν καλός σαν τον Πάπα», λέει η κόρη του μαφιόζου με την κηδεία-υπερπαραγωγή
Ήταν τέλη Αυγούστου όταν πάνω από την εκκλησία Σαν Τζοβάνι Μπόσκο της Ρώμης πετούσε ένα ελικόπτερο που έρανε με ροδοπέταλα το φέρετρο του αρχιμαφιόζου Βιτόριο Καζαμόνικα, ενώ μέλη της οικογένειάς του το μετέφεραν στον ιερό ναό πριν την ταφή του.

Οι εικόνες από την κηδεία-υπερπαραγωγή του 65χρονου μαφιόζου, ο οποίος σύμφωνα με δικαστικές πηγές βρισκόταν πίσω από επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, εκβιασμούς, τοκογλυφία και διακίνηση ναρκωτικών, έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Κλείσιμο
Πώς θα μπορούσαν, άλλωστε, να μην κυκλοφορήσουν παντού όταν το φέρετρο έφτασε στην εκκλησία με πολυτελή άμαξα και υπό τους ήχους της μουσικής της ταινίας «Ο Νονός», ενώ τεράστιες αφίσες είχαν τοιχοκολληθεί στην περιοχή με τον Καζαμόνικα ντυμένο στα λευκά για να παραπέμπει στον Πάπα με επιγραφή «βασιλιάς της Ρώμης».



Λίγες εβδομάδες μετά την χολιγουντιανού τύπου κηδεία, η κόρη και ο εγγονός του 65χρονου εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή του Μπρούνο Βέσπα «Porta a Porta» στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rai1 για να μιλήσουν για τον «καλό» μαφιόζο.

Πέρα από το σκάνδαλο ότι μία οικογένεια μαφιόζων φιλοξενείται στην κρατική τηλεόραση της Ιταλίας -σε εκπομπή βέβαια που παρουσιάζει ο φίλος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι- η Βέρα Καζαμόνικα δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον πατέρα της «καλό σαν τον Πάπα».

Όταν ο παρουσιαστής την ρώτησε για ποιο λόγο οι αφίσες τον απεικόνιζαν ντυμένο σαν τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εκείνη απάντησε πως ο πατέρας της ήταν «καλός σαν τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’», ενώ προηγουμένως τον είχε συγκρίνει με τον Πάπα Φραγκίσκο!

«Για εμάς ήταν ένας βασιλιάς. Ήταν ένας καλός μπαμπάς, έμοιαζε με τον καλό Πάπα, δηλαδή τον Βοιτίλα», δήλωσε η Βέρα Καζαμόνικα σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τη χλιδή της κηδείας του.



Όσο για τη μαφία ο «βασιλιάς Βιτόριο» δεν είχε καμία σχέση με τις «φαμίλιες», σύμφωνα με την κόρη του.

«Τα άλλα μέλη των Καζαμόνικα δε με νοιάζει τι κάνουν. Εκείνος δεν έχει καμία σχέση με τα ναρκωτικά, ούτε με τη μαφία», τόνισε η κόρη του εξηγώντας ότι τα χρήματα που είχε ο πατέρας της προέρχονταν από τους γονείς του, αλλά και από τις πωλήσεις αυτοκινήτων με τις οποίες ασχολείτο.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του εγγονού του 65χρονου, Βιτορίνο, ο οποίος είπε ότι ο παππούς του δεν ήταν «μπος».

Όσο για τη μουσική της ταινίας «Ο Νονός» που έπαιζε την ημέρα της ταφής του, η κόρη του δήλωσε πως ο πατέρας της ήταν απλώς λάτρης της μελωδίας που έγραψε ο Νίνο Ρότα, αλλά και φανατικός της θρυλικής ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα.



Σφοδρή κριτική για την εμφάνιση των Καζαμόνικα στην Rai

Επικριτικά ήταν τα σχόλια, όμως, για την τηλεοπτική εμφάνιση των Καζαμόνικα στην κρατική τηλεόραση με τον δήμαρχο της Ρώμης, Ινιάτζιο Μαρίνο, ο οποίος δήλωσε πως «είναι σοβαρό και παράδοξο» να συμμετέχουν σε εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης μέλη της οικογένειας Καζαμόνικα. Ο δήμαρχος Ρώμης συμπλήρωσε, μάλιστα, πως εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του, αλλά και την ανησυχία του σε διευθυντικό στέλεχος της Rai.

«Εύχομαι κάποιος να έχει την ευσυνειδησία να ζητήσει συγγνώμη από την πόλη της Ρώμης κι από τους πολίτες της», δήλωσε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Ρώμης, Μάρκο Κάουζι.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (Pd) της Ρώμης με ανακοίνωση χαρακτήρισε «προσβλητικό» το γεγονός ότι η οικογένεια Καζαμόνικα φιλοξενήθηκε από την κρατική τηλεόραση που πληρώνεται από τους πολίτες.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης