Φιλιππίνες: Viral φωτογραφία ενός άστεγου παιδιού αλλάζει ριζικά τη ζωή του

Φιλιππίνες: Viral φωτογραφία ενός άστεγου παιδιού αλλάζει ριζικά τη ζωή του

Η φωτογραφία τον έδειχνε να μελετά τα μαθήματά του υπό το φως μίας πινακίδας των MacDonalds, αφού τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του είναι άστεγοι

Φιλιππίνες: Viral φωτογραφία ενός άστεγου παιδιού αλλάζει ριζικά τη ζωή του
Ο 9χρονος Ντάνιελ Καμπρέρα έκανε ό,τι συνηθίζουν να κάνουν όλοι οι συνομήλικοί του μετά το σχολείο: διάβαζε τα μαθήματά του. Ωστόσο, το γεγονός ότι αναγκαζόταν να το κάνει υπό το φως μίας πινακίδας των MacDonalds, αφού τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του είναι άστεγοι, σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο.

Τη συγκλονιστική αυτή σκηνή κατέγραψε με τη φωτογραφική της μηχανή μία 20χρονη φοιτήτρια, η οποία έτυχε να περνάει από το συγκεκριμένο σημείο της πόλης Μαντάουε στις Φιλιππίνες όπου μελετούσε ο μικρός Ντάνιελ. Συγκινημένη από το θέαμα, ανέβασε τη φωτογραφία στη σελίδα της στο facebook, με αποτέλεσμα να γίνει viral μέσα σε λίγες ώρες.

Η αντίδραση των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ήταν άμεση. Δεκάδες δωρεές άρχισαν να καταφθάνουν για τον αξιαγάπητο μικρό και την οικογένειά του, που αποτελείται από τη μητέρα του και τα δύο αδερφάκια του. Εκτός από χρηματικά ποσά, που είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν τις σπουδές του μικρού Φιλιππινέζου, συγκεντρώθηκαν αρκετά σχολικά ειδη καθώς και τρόφιμα για την τετραμελή οικογένεια, που μέχρι τώρα επιβίωνε με 1,7 δολάρια τη μέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν τη δημοσίευση της εν λόγω φωτογραφίας, ο μικρός Ντάνιελ είχε μόνο ένα μολύβι για να γράφει τα μαθήματά του, το οποίο και πρόσεχε σαν τα μάτια του, αφού δεν θα είχε δυνατότητα να αγοράσει άλλο εάν ποτέ το έχανε.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης