Κάιρο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο ιταλικό προξενείο

Κάιρο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο ιταλικό προξενείο

Την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους - Είχαν τοποθετήσει 450 κιλά εκρηκτικών σε αυτοκίνητο - Τουλάχιστον ένας νεκρός και πέντε τραυματίες

Κάιρο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο ιταλικό προξενείο
Μία τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά, έπληξε το ιταλικό προξενείο.

Το προξενείο ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας). Όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο, δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις περαστικοί.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε από την επίθεση, μεταδίδει η Daily Mail.

Κλείσιμο
Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο MENA ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε την έκρηξη.

Λίγη ώρα μετά το αιματηρό περιστατικό, την ανάληψη της ευθύνης ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa.

«Χάρη στην ευλογία του Αλλάχ, οι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποίησαν 450 κιλά εκρηκτικών για την έκρηξη που τοποθετήθηκαν στο εσωτερικό αυτοκινήτου, το οποίο είχε σταθμεύσει μπροστά από το ιταλικό προξενείο στο Κάιρο», ανέφερε ανάρτηση σε λογαριασμό του  Twitter που φέρεται να ανήκει σε υποστηρικτή του ΙΚ. Την ίδια ώρα, το μήνυμα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν και άλλες επιθέσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο, με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν οργανώσεις που λένε ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αιγυπτιακές αρχές..

O Αιγύπτιος δημοσιογράφος Omar Elhady δημοσίευσε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter που απεικονίζουν την ζημιά που προκλήθηκε στο ιταλικό προξενείο στην οδό Γαλαά, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης