Νιγηρία: 12 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος

Νιγηρία: 12 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος

Μια νεαρή γυναίκα έτρεξε μέσα στο τέμενος, την ώρα της απογευματινής προσευχής και ανατινάχτηκε

Νιγηρία: 12 νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας σε τέμενος
Άλλη μια βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε στη Νιγηρία, όταν μια νεαρή κοπέλα, σκότωσε 12 πιστούς, πυροδοτώντας τον εκρηκτικό μηχανισμό με τον οποίο είχε εξοπλιστεί, έξω από τέμενος, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Η βομβίστρια ήταν ένα κορίτσι περίπου 15 ετών, που εθεάθη γύρω από το τέμενος, όταν οι πιστοί ετοιμάζονταν για την απογευματινή τους προσευχή» είπε ένας από τους ανθρώπους που μάχονται εναντίον της Μπόκο Χαράμ, συμπληρώνοντας πως σκοτώθηκαν 12 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 7.

Οι άνθρωποι στο τέμενος, της ζήτησαν να φύγει επειδή ένιωθαν άβολα, εξαιτίας των τελευταίων επιθέσεων από γυναίκες καμικάζι στην περιοχή, χωρίς να ξέρουν το σκοπό της.

Κλείσιμο
«Έκανε πως φεύγει και μόλις οι άνθρωποι μπήκαν μέσα στο τέμενος, έτρεξε μέσα και ανατινάχτηκε» είπε ένας από τους πολίτες που είδαν την επίθεση.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης από την Μπόκο Χαράμ, όμως το γεγονός πως τα μέλη της και κυρίως άντρες και νεαρές κοπέλες έχουν χρησιμοποιηθεί ως βομβιστές αυτοκτονίας αποτελούν ένα πολύ αξιόπιστο σενάριο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης