Βρετανία: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης σε ηλικία 111 ετών!

Βρετανία: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης σε ηλικία 111 ετών!

Είχε γεννηθεί σε χωριό της Ινδίας το 1904 - Γνώρισε τη γυναίκα του το 1932 και θρήνησε το χαμό της το 2003

Βρετανία: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ευρώπης σε ηλικία 111 ετών!
Ο Νάζαρ Σινχ που θεωρούνταν πως είναι ο γηραιότερος άντρας, όχι μόνο στη Βρετανλία αλλά και σε όλη την Ευρώπη, πέθανε, δυο εβδομάδες μετά τα 111α γενέθλιά του, τα οποία γιόρτασε με μια Stella, την αγαπημένη του μπύρα και ένα ποτήρι ουίσκι.



Κλείσιμο
Είχε γεννηθεί στο Παντζάμπ της Ινδίας, το 1904 και ήταν κάτοικος Αγγλίας τα τελευταία 50 χρόνια, ενώ μετακόμισε στο Σάντερλαντ το 1989 για να ζήσει με ένα από τα εννιά παιδιά του. Συνολικά έχει αποκτήσει 34 εγγόνια και 63 δισέγγονα, ενώ ένα εκπληκτικό στατιστικό είναι πως έχει επιζήσει και από τους δυο παγκόσμιους πολέμους.

Άφησε την τελευταία του πνοή νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν τη γιορτή του πατέρα, στην Ινδία, όπου ο εγγονός του Χάρβιντερ Γκιλ αποκάλυψε ότι είχε πάει για να περάσει χρόνο με την οικογένειά του και να αναρρώσει από κάποιες αρρώστιες που τον είχαν χτυπήσει πρόσφατα.



Κάθε βράδυ συνήθιζε να πίνει ένα ποτηράκι ουίσκι, ενώ όπως αποκάλυψε ένα από τα παιδιά του, δεν έχει κάνει ποτέ στη ζωή του εγχείρηση.

Μεγάλωσε σε ένα χωριό της Ινδίας, κάνοντας την ίδια δουλειά με τον πατέρα και τον παππού του, παράγοντας ζαχαρότευτλα, βαμβάκι, καλαμπόκι και αργότερα τσίλι, φιστίκια, πατάτες και ρύζι.

Γνώρισε τη γυναίκα του το 1932 και παντρεύτηκαν μέσω προξενιού, ενώ μερικά χρόνια αργότερα μετακόμισε, με τον αδερφό του, σε εδάφη της Ινδίας, που πλέον ανήκουν στο Πακιστάν, για να βρει δουλειά. Πέρασαν ένα χρόνο εκεί, κατασκευάζοντας κρεβάτια για το στρατό, για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετακόμισε στην Αγγλία το 1965 για να ζήσει με την κόρη του στο Γουόλσολ, βρήκε δουλειά και τέσσερα χρόνια αργότερα, αγόρασε σπίτι εκεί και έφερε τη γυναίκα του και άλλα τρία από τα παιδιά του στην Αγγλία.



Το 1989 πήρε σύνταξη και μετακόμισε στο Σάντερλαντ. Η γυναίκα του, πέθανε το 2003 σε ηλικία 90 ετών.

Αν και η λίστα αλλάζει, οι αιωνόβιοι του πλανήτη καλά κρατούν , καθώς η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης είναι η Έμμα Μοράνο 115 ετών, δεύτερη στη λίστα παγκοσμίως, πίσω από την 116χρονη Σουζάνα Τζόουνς.

Οι δυο γηραιότεροι άνθρωποι στον κόσμο, είναι και οι δυο άντρες, κατάγονται από την Ιαπωνία και είναι 112 ετών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης