ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά του Ισλάμ έξω από τέμενος στο Φοίνιξ

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά του Ισλάμ έξω από τέμενος στο Φοίνιξ

Τη διαδήλωση οργάνωσε ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ - Ορισμένοι πήγαν στη διαδήλωση οπλοφορώντας

ΗΠΑ: Διαδήλωση κατά του Ισλάμ έξω από τέμενος στο Φοίνιξ
Περίπου 75 διαδηλωτές εναντίον του Ισλάμ συγκεντρώθηκαν έξω από ένα τέμενος στο Φοίνιξ κρατώντας σκίτσα του Μωάμεθ, μερικές εβδομάδες έπειτα από την επίθεση ενόπλων μουσουλμάνων σε εκδήλωση στο Τέξας.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές πήγαν στη διαδήλωση έξω από το Κέντρο της Ισλαμικής Κοινότητας του Φοίνιξ οπλοφορώντας.

Τη διαδήλωση οργάνωσε ένας βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ. «Αυτή είναι μια αντίδραση στην πρόσφατη επίθεση στο Τέξας», έγραψε ο οργανωτής, ο Τζον Ριτζχάιμερ, στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, υποδεικνύοντας σε όσους ήθελαν να συμμετάσχουν να προσέλθουν οπλισμένοι, σε περίπτωση που υπάρξει μια «πολύ αναμενόμενη επίθεση».

Κλείσιμο
Τα σκίτσα του προφήτη Μωάμεθ, τα οποία πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν βλάσφημα, έχουν υπάρξει αφορμή ένοπλων επιθέσεων στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες.

Αντιισλαμικές οργανώσεις στις ΗΠΑ έχουν εντείνει τη δράση τους το τελευταίο διάστημα, δημοσιεύοντας καταχωρίσεις και οργανώνοντας κινητοποιήσεις για να καταγγείλουν το Ισλάμ ως μια βίαιη θρησκεία, επικαλούμενες συχνά τη βαρβαρότητα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Το τέμενος του Φοίνιξ έχει καταδικάσει επανειλημμένα τις βίαιες επιθέσεις. Πέρυσι, είχε φιλοξενήσει έναν ιμάμη που επικρίνει έντονα οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος, η αλ Κάιντα ή η Μπόκο Χαράμ, για μια σειρά κηρυγμάτων. Ο πρόεδρος του κέντρου κάλεσε τους πιστούς να μην προκαλέσουν τους διαδηλωτές ούτε να συγκρουστούν μαζί τους.

Η αστυνομία του Φοίνιξ παρακολουθεί στενά την κατάσταση και έχει αναπτύξει δυνάμεις στη συνοικία όπου βρίσκεται το τέμενος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης