Πολωνία: Η χώρα θα υποδεχτεί 60 χριστιανικές οικογένειες προσφύγων από τη Συρία

Πολωνία: Η χώρα θα υποδεχτεί 60 χριστιανικές οικογένειες προσφύγων από τη Συρία

Η πολωνική μη κυβερνητική οργάνωση Estera είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να υποδεχθεί 300 οικογένειες χριστιανών από τη Συρία, σημειώνοντας ότι το κόστος του ταξιδιού και της εγκατάστασής τους θα μπορούσε να καλυφθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες και εκκλησίες

Πολωνία: Η χώρα θα υποδεχτεί 60 χριστιανικές οικογένειες προσφύγων από τη Συρία
Η Πολωνία πρόκειται να υποδεχθεί 60 οικογένειες χριστιανών προσφύγων από τη Συρία, δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας, Εύα Κόπατς.

«Η απόφαση είναι σαφής. Θα υποδεχθούμε κατ' αρχήν 60 οικογένειες. Θα πρέπει να προετοιμάσουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα», είπε η κ. Κόπατς, έπειτα από τη συνεδρίαση του υπουργικού της συμβουλίου.

«Σήμερα, οι χριστιανοί οι οποίοι υφίστανται έναν βάρβαρο διωγμό στη Συρία αξίζουν μια χριστιανική χώρα - όπως είναι η Πολωνία - να αναλάβει ταχεία δράση και να προστρέξει σε βοήθειά τους», πρόσθεσε η πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Η πολωνική μη κυβερνητική οργάνωση Estera είχε ζητήσει από την κυβέρνηση της χώρας να υποδεχθεί 300 οικογένειες χριστιανών από τη Συρία, δηλαδή περίπου 1.500 ανθρώπους, σημειώνοντας ότι το κόστος του ταξιδιού και της εγκατάστασής τους θα μπορούσε να καλυφθεί από φιλανθρωπικές οργανώσεις, εταιρείες και εκκλησίες.

Κλείσιμο
Η κ. Κόπατς ζήτησε επίσης να υπάρξει υποστήριξη από μέρους οργανισμών της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη φιλοξενία των προσφύγων αυτών.

«Θα θέλαμε οι άνθρωποι αυτοί να βρουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης, να έχουν τη δυνατότητα να μάθουν πολωνικά, να φροντίσουν τα παιδιά τους», είπε ακόμη η πρωθυπουργός της Πολωνίας.

Η Βαρσοβία, όπως και η πλειονότητα των χωρών της ανατολικής Ευρώπης που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τάσσονται εναντίον της υποχρεωτικής κατανομής μεταναστών βάσει ποσοστώσεων στα κράτη - μέλη που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα μέσα του Μαΐου.

Η πολωνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της υποδοχής προσφύγων εθελοντικά από κάθε κράτος - μέλος για φιλανθρωπικούς λόγους.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης