Πώς μια φάρμα με χελώνες και αστακούς εκνεύρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Πώς μια φάρμα με χελώνες και αστακούς εκνεύρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν

«Το αγρόκτημα απέτυχε να πετύχει την απαιτούμενη παραγωγή σε αστακούς λόγω της ανεπάρκειας των εργαζομένων, του ξεπερασμένου τρόπου σκέψης και του ανεύθυνου στιλ εργασίας των στελεχών του», δήλωσε ο ηγέτης 

Πώς μια φάρμα με χελώνες και αστακούς εκνεύρισε τον Κιμ Γιονγκ Ουν
Συνήθως θύματα της οργής του Κιμ Γιονγκ Ουν πέφτουν κορυφαίοι στρατηγοί ή πιθανοί ανταγωνιστές, αλλά αυτήν την εβδομάδα ο βορειοκορεάτης ηγέτης θύμωσε με τους υπαλλήλους μίας φάρμας, που εκτρέφει χελώνες και αστακούς του γλυκού νερού στα ανοιχτά της πρωτεύουσας Πιόνγιανγκ.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε το κτήμα και εξοργίστηκε, επειδή διαπίστωσε σοβαρές ελλείψεις και διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έδωσαν την προσοχή που έπρεπε σε παλαιότερες μελέτες περί εκτροφής που μάλιστα είχε κάνει ο δικός του πατέρας. Το αποτέλεσμα είναι να μην «παρέχονται στους ανθρώπους νόστιμες και θρεπτικές χελώνες που είναι ευρέως γνωστό ως ένα πολύτιμο τονωτικό από τους παλιούς χρόνους». 

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το CNN, ο Κιμ είπε ότι «οι εργαζόμενοι απέτυχαν να βάλουν βαθιά στο μυαλό τους, τους άθλους της ηγεσίας, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να εκτελέσουν το ρόλο τους στην παραγωγή». 



Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η ατμόσφαιρα του συγκεκριμένου αγροκτήματος ήταν εντελώς διαφορετική από τα άλλα που επισκέφτηκε. 

«Το αγρόκτημα απέτυχε να πετύχει την απαιτούμενη παραγωγή σε αστακούς λόγω της ανεπάρκειας των εργαζομένων, του ξεπερασμένου τρόπου σκέψης και του ανεύθυνου στιλ εργασίας των στελεχών του», δήλωσε ο ηγέτης. 

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για τον εορτασμό της 70ης επετείου του Κορεατικού Κόμματος των Εργαζομένων (WPK), μια επέτειο που γιορτάζεται με πολύ φαγητό! Η εισαγωγή ειδών πολυτελείας έχει σταματήσει λόγω των κυρώσεων του ΟΗΕ και γι' αυτό η χώρα επιχειρεί να παράξει τα δικά της, συμπεριλαμβανομένων των αστακών. 



Η επέτειος αυτή είναι που έκανε πιο αυστηρή την κριτική του Κιμ για την ανεπάρκεια του αγροκτήματος. «Ολο το προσωπικό και οι άνθρωποι της χώρας εργάζονται σκληρά όλο το εικοσιτετράωρο για να ετοιμάσουν εδέσματα για την 70η επέτειο ίδρυσης της WPK αλλά δυσκολεύομαι να καταλάβω πώς οι υπάλληλοι αυτού του αγροκτήματος, θέλουν να παραστούν στο φεστιβάλ του Οκτωβρίου» είπε καυστικά ο Κιμ, σύμφωνα με το KCNA. 

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και τον εκνευρισμό του. Το 2014, ο Κιμ είχε καταγγείλει τους μετεωρολόγους ότι έκαναν «πάρα πολλές λανθασμένες» προγνώσεις για τον καιρό στη διάρκεια περιοδείας του, ενώ  το 2013 είχε εκνευριστεί από τα σπασμένα πεζοδρόμια και τα ζιζάνια που είχαν γεμίσει ένα πάρκο ψυχαγωγίας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης