Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θα εκλέξει τον νέο ηγέτη του στις 12 Σεπτεμβρίου

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θα εκλέξει τον νέο ηγέτη του στις 12 Σεπτεμβρίου

Επικρατούν, ο 36χρονος «Βρετανός Μπαράκ Ομπάμα» Τσούκα Ουμούνα και η 43χρονη Λιζ Κένταλ

Βρετανία: Το Εργατικό Κόμμα θα εκλέξει τον νέο ηγέτη του στις 12 Σεπτεμβρίου
Έπειτα από την συντριπτική του ήττα την περασμένη εβδομάδα, το Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας  ανακοίνωσε ότι θα εκλέξει τον νέο ηγέτη του στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι της 15 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν υποβάλει την υποψηφιότητά τους, διευκρίνισε η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος.

Κλείσιμο
 Μέχρι στιγμής οι επικρατέστεροι είναι : ο Τσούκα Ουμούνα, 36 ετών - τον οποίο ορισμένοι αποκαλούν «Βρετανό Μπαράκ Ομπάμα» - και η Λιζ Κένταλ, 43 ετών. 

Ωστόσο, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν και πολλά άλλα ονόματα, όπως αυτά του Άντι Μπέρναμ, της Ιβέτ Κούπερ και του Τρίστραμ Χαντ.

Η εκλογή του νέου ηγέτη θα γίνει 15 ημέρες πριν από το ετήσιο συνέδριο του κόμματος στο οποίο οι Εργατικοί ελπίζουν ότι θα «γυρίσουν σελίδα» κλείνοντας το κεφάλαιο της εποχής του Μίλιμπαντ, ο οποίος υπέβαλε την Παρασκευή την παραίτησή του αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την ήττα τόσο στη Σκωτία, όπου το κόμμα απέτυχε παταγωδώς, όσο και στην Αγγλία, όπου δεν μπόρεσε να αποσπάσει σημαντικές έδρες από τους Συντηρητικούς του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. 

Η αντιπρόεδρος του κόμματος Χάριετ Χάρμαν, δήλωσε ότι «Οι Εργατικοί υπέστησαν βαρύ πλήγμα στις πρόσφατες εκλογές και χρειαζόμαστε μια έντιμη και ανοιχτή συζήτηση τις επόμενες εβδομάδες ώστε να καθορίσουμε τον καλύτερο τρόπο για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης