«Τράτο» στην Γαλλία έως το 2017 από την ΕΕ για να μειώσει το έλλειμμά της

«Τράτο» στην Γαλλία έως το 2017 από την ΕΕ για να μειώσει το έλλειμμά της

Το Παρίσι έχει δύο χρόνια περιθώριο για να φτάσει στο στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης - Υπό παρακολούθηση Ιρλανδία, Κροατία, Βουλγαρία και Πορτογαλία

«Τράτο» στην Γαλλία έως το 2017 από την ΕΕ για να μειώσει το έλλειμμά της
Περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ έλαβε η Γαλλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτι που σύμφωνα με τον Επίτροπο Μοσκοβισί θα απαιτήσει «σημαντική προσπάθεια», ενώ αναφορικά με το Βέλγιο και την Ιταλία η Κομισιόν θεωρεί πως οι δύο χώρες δεν χρειάζεται να τεθούν στο διορθωτικό σκέλος που διέπει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος. Η απόφαση της Επιτροπής ανακοινώθηκε δύο ημέρες νωρίτερα από το αναμενόμενο.  
 
Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Κολλεγίου των Επιτρόπων ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιος για το Ευρώ Βάλντις Ντομπρόβσκις και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί υπογράμμισαν πως η Γαλλία ήταν η  πιο περίπλοκη περίπτωση καθώς πρέπει να προωθήσει άμεσα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα.
 
Κλείσιμο
Σε αυτό το πλαίσιο η Κομισιόν αποφάσισε να δώσει τρεις επιπλέον μήνες στη Γαλλία για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και δύο χρόνια (μέχρι το 2017) για να φτάσει στο στόχο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης αναφορικά με το έλλειμμα.
 
Πέντε κράτη – μέλη της Ε.Ε., η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Κροατία, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία έχουν υπερβολικό έλλειμμα – πάνω από το 3% του ΑΕΠ- και η Κομισιόν θα παρακολουθεί στενά τα μέτρα που θα λάβουν οι κυβερνήσεις των συγκεκριμένων κρατών για να φτάσουν τους στόχους του Συμφώνου.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης