Νέος διευθυντής της Charlie Hebdo ο σκιτσογράφος «Ρις»

Νέος διευθυντής της Charlie Hebdo ο σκιτσογράφος «Ρις»

Για τους συντάκτες της Charlie Hebdo, Σαρμπ και Ρις ήταν οι σκιτσογράφοι που διηύθυναν την σατιρική εφημερίδα -  Κι αφού, πλέον, δεν υπάρχει ο «Σαρμπ», αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας ο «Ρις»

Νέος διευθυντής της Charlie Hebdo ο σκιτσογράφος «Ρις»
Τα ηνία της σατιρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo» αναλαμβάνει ο σκιτσογράφος «Ρις», κατά κόσμον Λοράν Σουρισό, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του «Σαρμπ» από τα αδέρφια -τρομοκράτες Κουασί.   

Ο 48χρονος σκιτσογράφος έζησε στο πετσί του τον τρόμο και τον θάνατο που σκόρπισαν τα δύο αδέρφια όταν, εισβάλλοντας στα γραφεία της εφημερίδας, άρχισαν να πυροβολούν εν ψυχρώ τους συντάκτες. Ο Ρις τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο, διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Παρισιού για να επουλωθεί το τραύμα του και σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, τις επόμενες ημέρες θα επιστρέψει στα εργασιακά του καθήκοντα αφού θα έχει αναρρώσει πλήρως.
  
Κλείσιμο
Ο «Ρις» γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1966 και από το Μάιο του 2009, ήταν διευθυντής σύνταξης της σατιρικής εφημερίδας. Για τους συντάκτες της Charlie Hebdo, Σαρμπ και Ρις ήταν οι σκιτσογράφοι που διηύθυναν την σατιρική εφημερίδα. Κι αφού, πλέον, δεν υπάρχει ο «Σαρμπ», αναλαμβάνει την διεύθυνση της εφημερίδας ο «Ρις». 

Υποκύπτοντας στις έντονες πιέσεις των συναδέλφων του, ο «Ρις» δέχθηκε να αναλάβει την διεύθυνση της «Charlie Hebdo». Aπό το κρεβάτι του πόνου, όπου νοσηλευόταν από τις 7 Ιανουαρίου, επιμελήθηκε τα σκίτσα που δημοσιεύτηκαν στο τελευταίο τεύχος της σατιρικής εφημερίδας. Το πιο χαρακτηριστικό του σκίτσο στο τελευταίο τεύχος ήταν αυτό όπου συγκρίνει δύο επαγγελματίες: έναν σκιτσογράφο κι έναν τρομοκράτη. «Σκιτσογράφος της Charlie Hebdo, 25 χρόνια δουλειάς. Τρομοκράτης, 25 δευτερόλεπτα δουλειάς...».   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης