ΝΥΤ: Εκπαιδευμένος από την Αλ Κάιντα ο ένας εκτελεστής της επίθεσης στο Charlie Hebdo

ΝΥΤ: Εκπαιδευμένος από την Αλ Κάιντα ο ένας εκτελεστής της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο που συνεργάζεται στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ο 34χρονος Said Kouachi στρατολογήθηκε το 2011 από το παρακλάδι της οργάνωσης στην Υεμένη

ΝΥΤ: Εκπαιδευμένος από την Αλ Κάιντα ο ένας εκτελεστής της επίθεσης στο Charlie Hebdo
Ο ένας εκ των δύο καταζητούμενων αδερφών, που φέρονται να είναι οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης στα γραφεία του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι, είχε εκπαιδευτεί από την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα κατά το ταξίδι του στην Υεμένη, αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο που συνεργάζεται στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, ο 34χρονος Said Kouachi στρατολογήθηκε το 2011 από το παρακλάδι της οργάνωσης στην Υεμένη. Κατά τους μήνες που παρέμεινε στη χώρα, εκπαιδεύτηκε στη σκοποβολή, τη χρήση όπλων μάχης και απέκτησε πολεμικές δεξιότητες, γεγονός που επαληθεύτεται -όπως επισημαίνει το άρθρο- στα πλάνα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την επίθεση στο Charlie Hebdo.

Κλείσιμο
«Χαρακτηριστικό των δραστών ήταν η αποφασιστικότητα και η ψυχραιμία στον τρόπο δράσης τους», ανέφεραν κύκλοι της γαλλικής Αστυνομίας, εκτιμώντας ότι «πρόκειται για άτομα που έχουν λάβει στρατιωτική εκπαίδευση».

Σύμφωνα με Γάλλο αστυνομικό, οι δράστες κρατούσαν τα Καλάσνικοφ κοντά στο σώμα τους, έριξαν κατά βολή και όχι κατά ριπάς, γεγονός που αποδεικνύει ότι έχουν εκπαιδευτεί να τα χρησιμοποιούν.

«Το πιο εκπληκτικό είναι η ψυχραιμία τους. Εκπαιδεύτηκαν στη Συρία, το Ιράκ ή αλλού, ίσως ακόμη και στη Γαλλία, όμως αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι έχουν λάβει εκπαίδευση», ανέφερε άλλος αστυνομικός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης