Γνωστοί και για τις αμερικανικές αρχές οι τρομοκράτες στο Charlie Hebdo

Γνωστοί και για τις αμερικανικές αρχές οι τρομοκράτες στο Charlie Hebdo

Σύμφωνα με το CBS ήταν σε λίστα no fly και σε λίστα ατόμων που ήταν υπό παρακολούθηση για σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις

Γνωστοί και για τις αμερικανικές αρχές οι τρομοκράτες στο Charlie Hebdo
Γνωστά και στις αμερικανικές αρχές φαίνεται ότι ήταν τα αδέρφια Κουασί που κατηγορούνται για την δολοφονική επίθεση με τους δώδεκα νεκρούς στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή που επικαλούνται τόσο το ABC όσο και το CBS τόσο ο Σαίντ όσο και ο Σερίφ Κουασί βρίσκονταν εδώ και χρόνια σε λίστα no fly καθώς και σε λίστα ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Κλείσιμο
Κατά το CBS τα δύο αδέρφια έχουν σχέσεις με την Υεμένη ενώ στο παρελθόν είχαν σχέσεις με την Αλ Κάιντα στο Ιράκ.

Παραμένει, πάντως, αδιευκρίνιστο σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι, αν ήταν ο Σαίντ ή ο Σερίφ Κουασί αυτός που ταξίδεψε στην Υεμένη το 2011 μολονότι και τα δύο αδέρφια ήταν γνωστοί τζιχαντιστές.

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής της CIA και σύμβουλος ασφαλείας στο CBS Μάικ Μορέλ δήλωσε την Πέμπτη ότι «υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να πρόκειται για επίθεση της Αλ Κάιντα της Υεμένης».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με μαρτυρίες από την επίθεση της Τετάρτης ένας από τους δράστες φέρεται να φώναξε ότι ενεργεί εκ μέρους της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης