Μουσουλμάνοι ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση στο Charlie Hebdo

Μουσουλμάνοι ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση στο Charlie Hebdo

Παγκόσμιο σοκ για την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo

Μουσουλμάνοι ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση στο Charlie Hebdo
Σε μαζική καταδίκη των επιθέσεων έχει προχωρήσει σύσσωμος ο Ισλαμικός κόσμος, με πολλούς ηγέτες Μουσουλμανικών χωρών και οργανισμών να δηλώνουν πως οι τρομοκράτες δεν θα έπρεπε να έχουν σχέση με το Ισλάμ.

Οργανισμοί:


Κλείσιμο
Αλ-Αζάρ:
Η παμπάλαια έδρα θρησκευτικής εκπαίδευσης του Σουνίτικου Ισλάμ, δήλωσε πως «το Ισλάμ καταδικάζει κάθε μορφής βία», σύμφωνα με το Αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Οργανισμός Ισλαμικών Συνεδρίων:
Καταδίκασε ηχηρά την επίθεση και εκπρόσωπος τύπου του από την Σαουδική Αραβία και το Κέντρο Ερευνών Ισλαμοφοβίας, ανακοίνωσε πως η βία και ο φονταμενταλισμός είναι «οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ισλάμ».

Γαλλικό Συμβούλιο της Μουσουλμανικής Θρησκείας: Καταδίκασε τη «βάρβαρη» επίθεση δηλώνοντας πως: «Το Συμβούλιο καταδικάζει, με την ισχυρότερη φρασεολογία, αυτή την εγκληματική ενέργεια και αυτές τις τρομερές δολοφονίες  και στέλνει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και στους συνεργάτες τους στη Charlie Hebdo». Το Συνέδριο εκπροσωπεί πάνω από 250 Ισλαμικές οργανώσεις στη Γαλλία.

Μουσουλμανικό Συμβούλιο Βρετανίας: Σε δήλωση στο Twitter είπε πως: «Καταδικάζουμε την επίθεση στην #CharlieHebdo. Όποιοι και αν είναι οι επιτιθέμενοι και οποιαδήποτε αφορμή και να είχαν, τίποτα δεν δικαιολογεί την αφαίρεση της ζωής».

Συμβούλιο Αμερικάνικων και Ισλαμικών Σχέσεων: Η μεγαλύτερη οργάνωση πολιτικών δικαιωμάτων μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, έβγαλε την εξής ανακοίνωση: «Καταδικάζουμε ηχηρά αυτή τη βάρβαρη και δειλή επίθεση και επαναλαμβάνουμε την αποκήρυξη οποιαδήποτε τέτοιας επίθεσης στην ελευθερία του λόγου, ακόμα και όταν ο λόγος αυτός εμπαίζει τη θρησκεία και τα ιερά μας σύμβολα. Η κατάλληλη αντίδραση σε αυτές τις επιθέσεις στις ελευθερίες που τόσο εκτιμούμε, δεν είναι η καταδίκη της θρησκείας, αλλά η περιθωριοποίηση των εξτρεμιστών από όλα τα κοινωνικά φάσματα».

Χώρες:

Σαουδική Αραβία: Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA η κυβέρνηση «ακολουθεί τα γεγονότα με μεγάλη θλίψη» και χαρακτηρίζει «αυτή τη δειλή επίθεση ασυμβίβαστη με την Ισλαμική θρησκεία».

Κατάρ: Το Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε πως: «Δράσεις όπως αυτές που στοχοποιούν τους πολίτες αντιβαίνουν όλες τις ηθικές ανθρωπιστικές αξίες».

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: «Τέτοιες εγκληματικές πράξεις ζητούν συνεργασία και αλληλεγγύη σε όλα τα επίπεδα για να εξαλειφθεί αυτή την απειλή».

Μαλαισία: Σε δήλωση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε πως «πρέπει να πολεμήσουμε τον εξτρεμισμό με την μετριοπάθεια».

Ινδονησία: Το Υπουργείο Εξωτερικών  καταδίκασε τις επιθέσεις και έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τους κατοίκους της Γαλλίας.

Αίγυπτος: Ο Υπουργός Εξωτερικών Σαμέχ Σουκρί δήλωσε πως: «Στεκόμαστε δίπλα από τη Γαλλία καθώς αντιμετωπίζει την τρομοκρατία, ένα διεθνές φαινόμενο που στοχοποιεί την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα και που χρειάζεται συντονισμένη παγκόσμια προσπάθεια για να εξαλείφει».

Τουρκία: Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως: «Εμείς ως Τουρκία, καταδικάζουμε με μίσος κάθε πράξη τρόμου. Είμαστε ενάντια κάθε πράξης τρόμου άσχετα με το από πού προέρχεται και ποια τα κίνητρα της».

Λίβανος: Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη «συμπάθεια και πλήρη αλληλεγγύη με την Γαλλική Κυβέρνηση και τους ανθρώπους που πολεμούν ενάντια της τρομοκρατίας».

Ιράν: Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε την επίθεση και δήλωσε πως: «Τέτοιες επιθέσεις είναι η συνέχεια ριζοσπαστικών κυμάτων και σωματικών επιθέσεων, που έχουν εξαπλωθεί κατά μήκος του κόσμου την τελευταία δεκαετία μαζί με λάθος πολιτικές και διπλά σταθμά στην αντιμετώπιση του εξτρεμισμού και της βίας και έχουν δυστυχώς ανοίξει το δρόμο στη διάδοση τέτοιων δράσεων».

Μαρόκο: Ο Βασιλιάς Μοχάμεντ του Μαρόκου σε επιστολή του στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε: «Καταδικάζουμε ισχυρά αυτή την απεχθή, δειλή τρομοκρατική επίθεση»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης