Το «έργο» του Bansky για την Charlie Hebdo δεν είναι δικό του

Το «έργο» του Bansky για την Charlie Hebdo δεν είναι δικό του

Το σχέδιο φαίνεται να ανήκει στον εικονογράφο Lucille Clerc - Το μήνυμα της εικόνας, πάντως, δεν αλλάζει και παραμένει ηχηρό

Το «έργο» του Bansky για την Charlie Hebdo δεν είναι δικό του
Μία από τις πολλές εικόνες που έχει κατακλύσει τα social media σχετικά με την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo είναι εκείνη στην οποία κανείς βλέπει ένα κόκκινο μολύβι σε τρεις σκηνές.

Στην πρώτη φάση το μολύβι είναι ολόκληρο και από πάνω γράφει «χθες», στη δεύτερη έχει σπάσει σε δύο κομμάτια και περιγράφει το «σήμερα», ενώ στην τρίτη απεικονίζοντας το «αύριο» το σπασμένο μολύβι αποκτά και πάλι τη δύναμη της γραφής.

Κλείσιμο
Η εικόνα αυτή μεταδόθηκε αρχικά ως έργο του  Bansky σε λογαριασμό με το όνομά του στο Instagram κι έτσι χιλιάδες θαυμαστές του έσπευσαν να την αναδημοσιεύσουν. Ωστόσο, εκπρόσωπος του καλλιτέχνη δήλωσε στην Independent πως αυτό το έργο δεν είναι δικό του κι ότι ο λογαριασμός είναι ψεύτικος. 



Το σχέδιο αντιθέτως φαίνεται να ανήκει στον εικονογράφο Lucille Clerc. Παρόλα αυτά το μήνυμα που μεταδίδει αυτή η εικόνα δεν αλλάζει και παραμένει ισχυρό: «Σπάστε ένα μολύβι και χιλιάδες θα εμφανιστούν». 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης