Με ζώα εκβιάζει η μαφία τους εχθρούς της

Με ζώα εκβιάζει η μαφία τους εχθρούς της

Εκτός από όπλα και μαχαίρια οι αρχιμαφιόζοι εκβιάζουν τους πολίτες με πύθωνες, κροκόδειλους, τίγερις ακόμα και με... παπαγάλους που λένε «θα σε σκοτώσω» 

Με ζώα εκβιάζει η μαφία τους εχθρούς της
Για να εκβιάσουν τους πολίτες, την επιχειρηματική «αφρόκρεμα» της Ιταλίας αλλά και τους εχθρούς τους, τα αφεντικά της Μαφίας χρησιμοποιούν διάφορα μέσα: από πύθωνες και κροκόδειλους μέχρι... παπαγάλους. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Telegraph» που επικαλείται Ιταλούς αστυνομικούς, διάφοροι αρχιμαφιόζοι χρησιμοποιούν διάφορα είδη του ζωικού βασιλείου για εκφοβισμό. Εκτός από τα όπλα ή τα μαχαίρια, τους παραδοσιακούς, δηλαδή τρόπους για να εκβιάσουν οικονομικά ευκατάστατους πολίτες αλλά και επιχειρηματίες, οι μαφιόζοι είτε κλέβουν ζώα είτε τα αγοράζουν και τα εκπαιδεύουν προκειμένου να αποσπούν τα χρήματα των Ιταλών παρέχοντας τους προστασία. 

Υπάρχουν πληροφορίες ότι, για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιείται ένας γκρίζος αφρικανικός παπαγάλος ο οποίος έχει εκπαιδευτεί να λέει: «Τώρα, θα σε σκοτώσω...»

Πολλά από τα ζώα που χρησιμοποιούνται από τους αρχιμαφιόζους, ανακαλύφθηκαν έπειτα από επιδρομή σε σπίτι ενός εξ αυτών στην περιοχή της Καμόρα κοντά στη Νάπολη. Μάλιστα στην βεράντα του σπιτιού του αρχιμαφιόζου, οι αστυνομικοί έκπληκτοι ανακάλυψαν έναν κροκόδειλο . Όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, οι μαφιόζοι τον χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων της περιοχής να βάλουν γερά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να έχουν την ησυχία τους. 

«Αντί για σφαίρες, οι Μαφιόζοι της Καμόρα προτιμούν τα ζώα για να εκβιάζουν τους πολίτες», υποστηρίζει στην εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σέρα», ο αξιωματικός της αστυνομίας Μάρο Τραπουζάνο. 
Κλείσιμο

«Υπάρχουν και ορισμένοι μαφιόζοι, έμποροι ναρκωτικών στην Καμόρα που χρησιμοποιούν έναν τεράστιο λευκό  πύθωνα για να προστατεύει το εμπόρευμα κοκαίνης που κρύβουν. Για την ιταλική Μαφία, τα ζώα προσδίδουν κύρος και γόητρο στους κατόχους τους», προσθέτει. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2011, μία τίγρη από την Σιβηρία εντοπίστηκε από την αστυνομία σε σπίτι πρώην Ιταλού αρχιμαφιόζου. Το αιλουροειδές ανήκε στον 55χρονο Λούτσιο Βετρούγνιο, αρχηγού της «Santa Corona Unita», της τέταρτης πιο ισχυρής μαφιόζικης οργάνωσης στην Ιταλία.  

Οι αποκαλύψεις αυτές βλέπουν το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα αφότου δόθηκε στη δημοσιότητα το τελετουργικό μύησης νέων μελών της διαβόητης Ντράνγκετα, της μαφίας της Καλαβρίας, που κατέγραψε για πρώτη φορά στα χρονικά με κρυφή κάμερα η ειδική μονάδα των καραμπινιέρι για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, στο πλαίσιο επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Insubria», η οποία έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στη σύλληψη 40 μελών τoυ συνδικάτου.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης