Ολάντ για Βαλερί: Τη συγχωρώ για το βιβλίο που έβγαλε

Ολάντ για Βαλερί: Τη συγχωρώ για το βιβλίο που έβγαλε

Οι ανακυκλωμένες ιδέες του Γάλλου προέδρου και τα βαρύγδουπα λόγια του δεν κατάφεραν να πείσουν τους Γάλλους

Ολάντ για Βαλερί: Τη συγχωρώ για το βιβλίο που έβγαλε
Μπορεί ο Φρανσουά Ολάντ να έχασε το ραντεβού με τους Γάλλους, όπως σχολιάζουν τα γαλλικά ΜΜΕ ένα 24ωρο μετά την άνευρη, άοσμη και άγευστη τηλεοπτική του συνέντευξη στο μέσο της προεδρικής του θητείας, ωστόσο έδειξε την μεγαλοψυχία του απέναντι στην πρώην ερωμένη του, Βαλερί Τριερβελέρ, δηλώνοντας αναφερόμενος στο επίμαχο βιβλίο- δηλητήριο που φέρει την υπογραφή της, πως την...συγχωρεί.

Οι ανακυκλωμένες ιδέες του Γάλλου προέδρου και τα βαρύγδουπα λόγια του δεν κατάφεραν να πείσουν τους Γάλλους και σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, 7,9 εκατομμύρια τηλεθεατών παρακολούθησαν τη συνέντευξη που παραχώρησε χτες στο δίκτυο «TF1». Ωστόσο, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι που ανέκριναν τον Γάλλο πρόεδρο, τον βομβάρδισαν με ερωτήσεις για το επίμαχο βιβλίο της πρώην ερωμένης του. Ο ίδιος διευκρίνισε πως δεν θέλει να μιλήσει για το θέμα, αν και παραδέχτηκε πως «συγχωρεί τον πόνο της Βαλερί».

Κλείσιμο
Ο γαλλικός Τύπος επισημαίνει πως ο ένοικος του Μεγάρου των Ηλυσίων δεν κατάφερε να πείσει τους συμπολίτες του ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες. «Εχω θυσιάσει τη ζωή μου για τους Γάλλους», παραδέχτηκε ο Ολάντ σε μία προσπάθεια να αγγίξει την... ψυχές των Γάλλων τηλεθεατών ενώ παραδέχτηκε ότι έχει κάνει αρκετά λάθη. «Βεβαίως κι έχω κάνει λάθη. Εξάλλου, ποιος δεν έχει κάνει;», αναρωτήθηκε και δεσμεύτηκε προσωπικά για την μείωση της ανεργίας στη Γαλλία.

«Εάν δεν καταφέρω να μειώσω την ανεργία έως το 2017, δεν θα θέσω υποψηφιότητα για πρόεδρος», διαμήνυσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Για τα γαλλικά ΜΜΕ, ο Ολάντ, είπε στους Γάλλους ότι και όλες τις άλλες φορές.
Για τη «Le Monde», o Oλάντ είχε έναν αέρα «deja-vu» αφού τα όσα εξήγγειλε, τα έχει ξαναπεί στο γαλλικό λαό. Για την «Le Parisien», o Γάλλος πρόεδρος βρίσκεται σε δεινή θέση καθώς στη μέση της θητείας του, είναι δύσκολο για τον ίδιο να βρει τη θέληση και τη δύναμη να καθησυχάσει τους Γάλλους, οι οποίοι συνεχίζουν να έχουν πολλούς λόγους να αμφιβάλλουν».

Για τη «Liberation» ο Ολάντ έχασε το ραντεβού με τους Γάλλους. Η αχίλλειος πτέρναν του Ολάντ κατά την χθεσινή του εμφάνιση, είναι ότι δεν απευθύνθηκε στην Αριστερά η οποία δεν δυσφορεί μόνο με την οικονομική στασιμότητα αλλά και με τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά και για την «Le Figaro», που πρόσκειται στη Δεξιά, «Ο Ολάντ είναι ακόμη άστοχος. Ο πρόεδρος δεν είχε πολλά να πει αλλά τα είπε για ώρα».

Λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη τηλεοπτική εμφάνιση του Ολάντ, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί βάζει τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία του που θα παραχωρήσει σήμερα στο Παρίσι αναφορικά με τις αλλαγές που πρόκειται να κάνει στο Συντηρητικό Κόμμα (UMP), αν, βεβαίως, αναλάβει τα ηνία του UMP.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης