ΗΠΑ: Στους πάμπλουτους αδερφούς Κοχ οφείλεται η επιτυχία των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές

ΗΠΑ: Στους πάμπλουτους αδερφούς Κοχ οφείλεται η επιτυχία των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές

Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", oι Κοχ ξεχωρίζουν ως οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του Tea Party, και ταυτόχρονα ως οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ομπάμα

ΗΠΑ: Στους πάμπλουτους αδερφούς Κοχ οφείλεται η επιτυχία των Ρεπουμπλικάνων στις ενδιάμεσες εκλογές
Η κατάκτηση της Γερουσίας από τους Ρεπουμπλικάνους αλλά και η ισχυροποίηση του κόμματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, οφείλεται σε δύο αδέρφια από το Κάνσας.

Οι αδερφοί Ντέιβιντ και Τσαλς Κοχ βρίσκονται πίσω από την επιτυχημένη ρεπουμπλικανική προεκλογική εκστρατεία. Πάμπλουτοι μεγιστάνες του πετρελαίου με ακραία νεοφιλελεύθερη ατζέντα, οι αδερφοί Κοχ έχουν ρίξει άμεσα ή έμμεσα μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων και ειδικών επιτροπών συγκέντρωσης οικονομικών πόρων όπως οι «Freedom Partners», «Americans for Prosperity» κ.α.)  300 εκατομμύρια δολάρια στις ενδιάμεσες εκλογές, στηρίζοντας υποψηφίους κυρίως του ακροδεξιού κόμματος "Tea Party".

Κλείσιμο
Οι δύο γκριζομάλληδες Αμερικανοί έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να αποκαθηλώσουν πολιτικά τον Μπαράκ Ομπάμα. Πολέμησαν τη μεταρρύθμιση του Ομπάμα στην Υγεία, «παρέλυσαν» το αμερικανικό Δημόσιο οδηγώντας τις ΗΠΑ στο χείλος της χρεοκοπίας (το Φθινόπωρο του 2013), κήρυξαν πόλεμο στα συνδικάτα του Δημοσίου στην πολιτεία του Ουισκόνσιν (το 2011).

Σύμφωνα με την "Wall Street Journal", oι Κοχ ξεχωρίζουν ως οι μεγαλύτεροι χρηματοδότες του Tea Party, και ταυτόχρονα ως οι μεγαλύτεροι εχθροί του Ομπάμα, τον οποίο έχουν μάλιστα αποκηρύξει ως «σκληροπυρηνικό και ριζοσπαστικό σοσιαλιστή». Εχθροί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εχθροί του κατώτατου μισθού, εχθροί του κράτους πρόνοιας, εχθροί του κρατικού παρεμβατισμού, εχθροί του συνδικαλισμού και ταυτόχρονα φίλοι των όπλων και της γενικότερης απορρύθμισης.

Κι όπως αναφέρουν οι "New York Times", oι αδελφοί Κοχ είναι αδιαμφισβήτητα οι «εκφραστές του καπιταλισμού της Αγριας Δύσης» που έχουν υπονομεύσει όσο κανείς άλλος τη διακυβέρνηση Ομπάμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης