Ιράκ: Δώδεκα νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη

Ιράκ: Δώδεκα νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη

Η έκρηξη, από την οποία τραυματίσθηκαν επίσης τουλάχιστον 20 άνθρωποι, σημειώθηκε στη συνοικία αλ-Ιλάμ

Ιράκ: Δώδεκα νεκροί σε επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο στη Βαγδάτη
Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε στόχο σιίτες προσκυνητές οι οποίοι ετοιμάζονταν για τη θρησκευτική γιορτή της Ασούρα, έγινε γνωστό από την αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Η έκρηξη, από την οποία τραυματίσθηκαν επίσης τουλάχιστον 20 άνθρωποι, σημειώθηκε στη συνοικία αλ-Ιλάμ, στη νοτιοδυτική Βαγδάτη, κοντά σε μια σκηνή όπου είχαν συγκεντρωθεί οι πιστοί πριν από την Ασούρα, τη σημαντικότερη από τις σιιτικές θρησκευτικές γιορτές.

Σε ναούς και ιερά μνημεία σε όλο το Ιράκ, εκατομμύρια σιίτες αναμένεται να τιμήσουν τη μνήμη του θανάτου του Χουσέιν, εγγονού του Προφήτη Μωάμεθ, στη μάχη της Κερμπάλα το 680 μ.Χ..
Κλείσιμο

Το επίπεδο της βίας ενδέχεται να είναι φέτος ιδιαίτερα υψηλό λόγω της παρουσίας στο Ιράκ των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Η τζιχαντιστική οργάνωση πιστεύει πως οι σιίτες είναι άπιστοι που τους αξίζει ο θάνατος και αναμένεται να προσπαθήσει να επωφεληθεί από τις μαζικές συγκεντρώσεις για να προσπαθήσει να επιφέρει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης