Ομάδα ταχείας επέμβασης κατά του Έμπολα συστήνουν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ

Ομάδα ταχείας επέμβασης κατά του Έμπολα συστήνουν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ

«Για κάθε νοσοκομείο στη χώρα στο οποίο καταγράφεται επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα θα στέλνουμε επιτόπου μια ομάδα ειδικών μέσα σε λίγες ώρες» ανέφερε ο επικεφαλής του CDC

Ομάδα ταχείας επέμβασης κατά του Έμπολα συστήνουν οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ
Μια ομάδα ταχείας επέμβασης σε περιπτώσεις κρουσμάτων του ιού Έμπολα συστήνει το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων των ΗΠΑ όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Τομ Φρίντεν.

«Για κάθε νοσοκομείο στη χώρα στο οποίο καταγράφεται επιβεβαιωμένο κρούσμα του Έμπολα θα στέλνουμε επιτόπου μια ομάδα ειδικών μέσα σε λίγες ώρες» ανέφερε ο Φρίντεν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη υπό τη σκιά του κρούσματος εμφάνισης του ιού σε νοσοκόμα στο Ντάλας, μολονότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί το πώς ακριβώς μολύνθηκε η νεαρή νοσοκόμα.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε η ύπαρξη μιας τέτοιας ομάδας ίσως θα μπορούσε να αποτρέψει την μόλυνση της νοσοκόμας στο Ντάλας.

«Μακάρι να είχαμε μια τέτοια ομάδα στο έδαφος την ημέρα που έγινε η διάγνωση για τον πρώτο ασθενή. Αυτό μπορεί να είχε αποτρέψει αυτό το κρούσμα. Αλλά θα το κάνουμε από εδώ και πέρα για κάθε παρόμοια υπόθεση οπουδήποτε στις ΗΠΑ».

Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ το CDC ανασχεδιάζει την προσέγγισή του για τον περιορισμό της ασθένειας με κρατικούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους να επανεξετάζουν αν τα μέτρα και ο εξοπλισμός που έχουν προβλεφθεί είναι αρκετά ή αν εφαρμοζόνται με χαλαρότητα.

«Πρέπει να επανεξετάσουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τον έλεγχο για τον Έμπολα γιατί ακόμα και ένα κρούσμα είναι απαράδεκτο» συμπλήρωσε ο Φρίντεν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης