Βρετανία: Οι αρχές ξεκινούν ελέγχους για συμπτώματα του Έμπολα στο Χίθροου

Βρετανία: Οι αρχές ξεκινούν ελέγχους για συμπτώματα του Έμπολα στο Χίθροου

Η διαδικασία ελέγχου στο αεροδρόμιο του Λονδίνου θα αφορά τους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές οι οποίοι θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγια ώστε να ανακαλυφθεί κάθε πιθανή έκθεσή τους στον ιό

Βρετανία: Οι αρχές ξεκινούν ελέγχους για συμπτώματα του Έμπολα στο Χίθροου
Ελέγχους για συμπτώματα εκδήλωσης του ιού Έμπολα στους επιβάτες που φτάνουν στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Λονδίνου από χώρες της δυτικής Αφρικής ξεκινούν οι βρετανικές αρχές.

Η διαδικασία ελέγχου στο Χίθροου του Λονδίνου θα αφορά τους επιβάτες που έχουν ταξιδέψει στις πληγείσες περιοχές οι οποίοι θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγια ώστε να ανακαλυφθεί κάθε πιθανή έκθεσή τους στον ιό και εάν κρίνεται απαραίτητο θα ελέγχεται η θερμοκρασία τους.

Όποιος εντοπιστεί να έχει προσφάτως εκτεθεί στον ιό ή να έχει συμπτώματα μόλυνσης από τον ιό θα υποβάλλεται σε ιατρική εξέταση και θα μεταφέρεται αν κρίνεται απαραίτητο σε νοσοκομείο, αναφέρει η βρετανική κυβέρνηση.

Κλείσιμο
Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας το πρόγραμμα ελέγχου θα επεκταθεί στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου αλλά και στη σιδηροδρομική σύνδεση Γιούροσταρ από την ηπειρωτική Ευρώπη.

Αν και δεν υπάρχουν απευθείας πτήσεις προς τη Βρετανία από την περιοχή της δυτικής Αφρικής, πολλοί επιβάτες ταξιδεύουν στο Λονδίνο με πτήσεις με ανταπόκριση, μέσω άλλων αεροδρομίων.

Ο βρετανός υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ αναμένει ο έλεγχος των επιβατών να φτάσει στο 89% των ατόμων που φθάνουν από τις πληγείσες περιοχές. Ο βρετανός υπουργός δήλωσε δε χθες ότι η Βρετανία θα μπορούσε να αναμένει «μια χούφτα» περιπτώσεων της νόσου Έμπολα κατά τους επόμενους τρεις μήνες, καθώς θεωρείται δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

Πάντως ορισμένα στελέχη του βρετανικού συστήματος υγείας έχουν εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των συνοριακών ελέγχων, καθώς ο ιός, που προκαλεί πυρετό και αιμορραγία, μπορεί να μην εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου επώασής του η οποία διαρκεί έως και 21 ημέρες.

Την περασμένη εβδομάδα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, που είναι ο κρατικός οργανισμός που ασχολείται με την πρόληψη και την αντιμετώπιση των μολυσματικών ασθενειών, προειδοποίησε ότι οι έλεγχοι θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.

Οι αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν ξεκινήσει μια παρόμοια διαδικασία ελέγχων στο αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης και προσεχώς σε άλλα τέσσερα μεγάλα αεροδρόμια της χώρας. Το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα, το χειρότερο που έχει καταγραφεί στη ιστορία, έχει σκοτώσει περισσότερους από 4.000 ανθρώπους, κυρίως στη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε και τη Γουινέα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης