Γερμανία: Απεβίωσε Σουδανός που είχε μολυνθεί με τον ιό του Έμπολα

Γερμανία: Απεβίωσε Σουδανός που είχε μολυνθεί με τον ιό του Έμπολα

Πρόκειται για το δεύτερο θύμα που πεθαίνει σε ευρωπαϊκό έδαφος - Νοσηλεύεται και άλλος ασθενής στη Φρανκφούρτη

Γερμανία: Απεβίωσε Σουδανός που είχε μολυνθεί με τον ιό του Έμπολα
Πέθανε ο Σουδανός, υπάλληλος του ΟΗΕ, ο οποίος είχε μολυνθεί με τον ιό Έμπολα και είχε μεταφερθεί την Πέμπτη στη Λειψία της Γερμανίας από τη Λιβερία, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο νοσοκομειακή πηγή. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, πρόκειται για το δεύτερο άνθρωπο που πεθαίνει από το θανατηφόρο ιό του Έμπολα σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ακόμη ότι «ο ασθενής που έπασχε από Έμπολα πέθανε στη διάρκεια της νύχτας στην κλινική Σεν Τζορζ της Λειψίας», ενώ ανέφερε ότι ήταν 56 ετών. Ο άτυχος Σουδανός νοσηλευόταν σε καραντίνα από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν έφτασε στη Γερμανία. Οι γιατροί ενημέρωναν για την κατάσταση της υγείας του, λέγοντας πως η κατάστασή του ήταν κρίσιμη, αλλά σταθερή. ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ο ασθενής κατέληξε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης.

Να σημειωθεί πως είναι ο πρώτος άνθρωπος που υποκύπτει στο θανατηφόρο ιό του Έμπολα, σε γερμανικό έδαφος. ωστόσο, ακόμη ένας ασθενής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Φρανκφούρτης, καθώς έχει προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό του Έμπολα. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόκειται για έναν γιατρό από την Ουγκάντα ​​ο οποίος προσβλήθηκε από τον Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε.

Κλείσιμο
Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως είναι θετικός στον ιό του Έμπολα στις 6 Οκτωβρίου και μέχρι τις 9 Οκτωβρίου που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σεν Τζορτζ της Λειψίας, υπολογίζεται πως ήρθε σε επαφή με 41 συναδέλφους του, οι οποίοι έχουν τεθεί υπό στενή ιατρική παρακολούθηση.

Ένας τρίτος ασθενής σε γερμανικό έδαφος, που νοσηλευόταν σε κλινική του Αμβούργου, Σενεγαλέζος στην καταγωγή, έχει πλέον πάρει εξιτήριο, μετά από πέντε εβδομάδες θεραπείας. 

Σε κάθε περίπτωση η κλινική Σεν Τζορτ στη Λειψία ανέφερε με επίσημη ανακοίνωση πως: «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Έμπολα από το δικό μας νοσοκομείο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης