Βρετανία: Υπέρ του UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ το 25% των πολιτών

Βρετανία: Υπέρ του UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ το 25% των πολιτών

Το συντηρητικό κόμμα του Κάμερον και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα βρίσκονται στο 31% των προτιμήσεων

Βρετανία: Υπέρ του UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ το 25% των πολιτών
Υπέρ του αντιευρωπαϊκού, αντιμεταναστευτικού κόμματος UKIP τάσσεται το 25% των Βρετανών, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα The Mail on Sunday.

Το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα βρίσκονται στο 31% των προτιμήσεων.

Οι Φιλελεύθεροι –Δημοκράτες, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, κερδίζουν το 8% στην πρόθεση ψήφου.

Κλείσιμο
Τη δημοσκόπηση διενήργησε το ινστιτούτο Survation την Παρασκευή σε δείγμα 1.003 ανθρώπων.
Αν οι τάσεις που αποκαλύπτονται στη δημοσκόπηση διατηρηθούν, το UKIP, που είναι αντίθετο στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, «ενδέχεται να κερδίσει έως και 128 έδρες» στις γενικές εκλογές του Μαΐου του 2015, εκτίμησε ο Τζον Κέρτις καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ.

Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Observer τοποθετεί τους Εργατικούς στο 35%, τους Συντηρητικούς στο 28%, το UKIP στο 17% και τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες στο 9%.

Κάποιοι συντηρητικοί βουλευτές έχουν ζητήσει να συναφθεί μια συμφωνία με το UKIP για τις περιφέρειες στις οποίες το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τους Εργατικούς, εκτιμώντας ότι αν δεν γίνει αυτό θα σημάνει «τη σίγουρη αλληλοεξόντωση» των δύο κομμάτων καθώς οι ψηφοφόροι θα διχαστούν.

Όμως ο Φάρατζ επεσήμανε χθες Σάββατο ότι δεν θα δεχόταν μια τέτοια συμφωνία, ενώ υπογράμμισε ότι το UKIP «δεν είναι μια διαφωνούσα συνιστώσα» του συντηρητικού κόμματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης