Μαχητές του PKK επιστρέφουν στην Τουρκία λόγω Κομπάνι

Μαχητές του PKK επιστρέφουν στην Τουρκία λόγω Κομπάνι

Ενώ ο Ερντογάν υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να σώσει την ειρηνευτική διαδικασία και κατήγγειλε εκείνους που θέλουν να τη σαμποτάρουν

Μαχητές του PKK επιστρέφουν στην Τουρκία λόγω Κομπάνι
Oι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) άρχισαν να στέλνουν μαχητές στην Τουρκία λόγω της μάχης που μαίνεται στο Κομπάνι και των ταραχών που έχουν ξεσπάσει στην χώρα, οι οποίες απειλούν την ειρηνευτική διαδικασία με την Άγκυρα, ανέφερε σήμερα ένας διοικητής τους.

«Εάν η κατάσταση συνεχιστεί κατ’ αυτόν τον τρόπο, οι αντάρτες θα πολεμήσουν για να υπερασπιστούν το λαό μας. Το βασικό καθήκον των ανταρτών είναι να υπερασπίζονται το λαό» δήλωσε ο Τζεμίλ Μπαγίκ, ένας εκ των στρατιωτικών διοικητών του PKΚ σε μία συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο την οποία αναμετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Καθώς η κυβέρνηση συνεχίζει να αναπτύσσει στρατιώτες στη νοτιοανατολική [Τουρκία], εμείς αποφασίσαμε να αντιδράσουμε» εξήγησε ο Μπαγίκ.

Κλείσιμο
Ο διοικητής του PKK δε διευκρίνισε τον αριθμό των μαχητών που έχουν φύγει από το στρατιωτικό επιτελείο του PKK στα όρη Καντίλ προκειμένου να επιστρέψουν στην τουρκική επικράτεια.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να σώσει την ειρηνευτική διαδικασία και κατήγγειλε εκείνους που θέλουν να τη σαμποτάρουν. Ο ίδιος επιπλέον κατηγόρησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι υποδαυλίζουν τις ταραχές, που έχουν ως αποτέλεσμα την πρόκληση εκτεταμένων ζημιών στις περιουσίες των πολιτών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης