Ερντογάν: Θα τηρήσω την ειρήνη με τους Κούρδους έως την τελευταία μου πνοή

Ερντογάν: Θα τηρήσω την ειρήνη με τους Κούρδους έως την τελευταία μου πνοή

Έχω εναποθέσει το πνεύμα μου και την καρδιά μου στις ειρηνευτικές διαδικασίες και θα συνεχίσω να μάχομαι, δήλωσε σε δραματικούς τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας

Ερντογάν: Θα τηρήσω την ειρήνη με τους Κούρδους έως την τελευταία μου πνοή
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε σήμερα να υπερασπισθεί έως την «τελευταία του πνοή» την ειρηνευτική διαδικασία με τους Κούρδους αυτονομιστές της Τουρκίας, παρά τις ταραχές που έχουν ξεσπάσει που έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων αυτήν την εβδομάδα.

«Έχω εναποθέσει όλο μου το είναι στην ειρηνευτική διαδικασία», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Έχω εναποθέσει το πνεύμα μου και την καρδιά μου. Και θα συνεχίσω να μάχομαι έως την τελευταία μου πνοή διότι γνωρίζω ότι το έθνος με στηρίζει» δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας που εκφώνησε ενώπιον χιλιάδων οπαδών του στην Τραπεζούντα (βορειοανατολικά).

Κλείσιμο
Από τη Δευτέρα το βράδυ βίαιες διαδηλώσεις συγκλονίζουν την Τουρκία και κυρίως τις περιοχές στα νοτιοανατολικά όπου ζουν στην πλειονότητά τους κουρδικοί πληθυσμοί, με αποτέλεσμα τον θάνατο 31 ανθρώπων και τον τραυματισμό 360, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Εσωτερικών Εφκάν Αλά.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας κατηγορούν την τουρκική κυβέρνηση ότι απορρίπτει το ενδεχόμενο να επέμβει στρατιωτικά προκειμένου να παράσχει βοήθεια στην κουρδική πόλη της Συρίας, Κομπάνι, την οποία πολιορκούν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε εκ νέου σήμερα τους επικριτές της ειρηνευτικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ότι χρησιμοποιούν τη μάχη στο Κομπάνι για την οδηγήσουν σε αποτυχία.

«Όμως η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που καθορίζει την πολιτική της στο εσωτερικό και το εξωτερικό σε σχέση με τις εχθροπραξίες που διαπράττουν συμμορίες και τρομοκράτες» υπογράμμισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους.

«Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που παρεκκλίνει από την πορεία της φοβούμενη τις διαδηλώσεις στους δρόμους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης